Register

User Registration

A+ A A-

Θέμης Οικονομίδης: «Κάν’το γι’αυτούς που θέλουν να σε δουν να αποτυγχάνεις»

Θέμης Οικονομίδης, Μαθητευόμενος Ζαχαροπλάστης

 
Ποια χρονιά αποφοιτήσατε από το Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ»;
Αποφοίτησα τη σχολική χρονιά 2016-2017 από το Κολέγιο. 
 
Ποια ήταν η πιο σημαντική εμπειρία που είχατε ως μαθητής στο Κολέγιο;
Η αλήθεια είναι ότι θυμάμαι πολλές ευχάριστες και σημαντικές εμπειρίες από το σχολείο. Αν έπρεπε να επιλέξω μια από αυτές, είναι μια γιορτή που είχαμε κάνει στην 5η τάξη του Δημοτικού. Ήταν μια αντικαπνιστική καμπάνια που είχαμε δημιουργήσει με τους δασκάλους μας. Θεωρώ πως, πολλές φορές, τα ηθικά διδάγματα είναι πολύ πιο σημαντικά από τα μαθηματικά, τη γλώσσα και τη φυσική. Σε εκείνη την εκδήλωση, μαθητές, δάσκαλοι και γονείς μάθαμε το κακό που μπορεί να προκαλέσει το κάπνισμα στους ανθρώπους. Αυτή για μένα ήταν ίσως μια από τις πιο σημαντικές εμπειρίες μου στο Κολέγιο. 
 
Ποιες ήταν εκείνες οι αξίες του σχολείου σας που καθόρισαν την προσωπικότητά σας και σας βοήθησαν να εξελιχθείτε;
Το Κολέγιο με βοήθησε από μικρή ηλικία να αναπτύξω τις κλίσεις και τα ενδιαφέροντά μου. Στο Δημοτικό, οι προπονητές μου στο club του ποδοσφαίρου με μύησαν στην αξία της ομαδικότητας, στο Γυμνάσιο, οι καθηγητές ενθάρρυναν την αγάπη μου για τη μουσική -μέσα από την μπάντα που είχαμε δημιουργήσει-  και στο Λύκειο έδωσαν βήμα στη δημιουργικότητά μου, μέσω της μαγειρικής, με την οποία τελικά συνέχισα επαγγελματικά. Κατά τη διάρκεια της σχολικής μου ζωής, οι καθηγητές ήταν πάντα δίπλα μου, κάθε φορά που ήθελα να δημιουργήσω κάτι. 
 
Μπορείτε να μας πείτε δυο λόγια για την επαγγελματική σας πορεία;
Από τη στιγμή που αποφοίτησα από το Κολέγιο, ξεκίνησα να σπουδάζω και να δουλεύω σε κουζίνες. Σπούδασα 2 χρόνια Ζαχαροπλαστική και Αρτοποιία στη Θεσσαλονίκη και έκανα την πρακτική μου σε εστιατόρια με Χρυσούς Σκούφους. Τώρα, ο επόμενος στόχος μου είναι οι σπουδές στο εξωτερικό, τις οποίες θα ξεκινήσω σύντομα, καθώς και η μελλοντική επαγγελματική καριέρα εκτός Ελλάδας. 
 
Πρόσφατα ήσασταν καλεσμένος στο Φεστιβάλ Επιστημών του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ».  Πώς νιώσατε που γυρίσατε πίσω στο σχολείο σας; 
Κάθε φορά που λαμβάνω τηλεφώνημα από το σχολείο μου, χαίρομαι πολύ. Αυτή η φορά δεν ήταν διαφορετική. Το «ΔΕΛΑΣΑΛ» με κάλεσε να κάνω κάτι διαφορετικό που δεν είχα ξανακάνει. Επειδή ακριβώς επρόκειτο για το “Φεστιβάλ Επιστημών”, έπρεπε να σκεφτώ κάτι που να συνδυάζει τη μαγειρική με την επιστήμη. Ευτυχώς, λίγες ημέρες πριν είχα παρακολουθήσει ένα σεμινάριο με θέμα τον ξηρό πάγο και τη χρήση του στη μαγειρική και τότε είχα την ιδέα για το τι θα παρουσίαζα στο Φεστιβάλ. Φτιάξαμε, λοιπόν, με τους μαθητές παγωτό με τη χρήση ξηρού πάγου. Ήρθα σε επαφή με τις νεότερες γενιές και μου θύμισαν πόσο μου λείπουν αυτά τα χρόνια, που ήμουν παιδί και τα οποία δεν θα ξεχάσω ποτέ. Μπορώ να πω πως ήταν μαγική εμπειρία. 
 
Τι είναι για εσάς επιτυχία και τι συμβουλή θα δίνατε σε έναν μαθητή του Γυμνασίου-Λυκείου που θέλει να κυνηγήσει τα όνειρά του;
Αυτή είναι μια πολύ δύσκολη, αλλά και ταυτόχρονα εύκολη ερώτηση. Δεν υπάρχει συνταγή για την επιτυχία. Επιτυχία είναι να φτάσεις και να ξεπεράσεις τα όνειρά σου. Αυτό που έχω να πω στους μαθητές είναι πως το Κολέγιο θα στέκεται δίπλα σας σε οποιαδήποτε ενασχόλησή σας, όπως έπραξε με εμένα και με κάθε άλλο μαθητή. Αν πρέπει να δώσω μια συμβουλή σε κάθε παιδί Γυμνασίου και Λυκείου, θα ήταν να "εκμεταλλευτεί" το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται, εκτιμώντας τις προσπάθειες και την επιλογή των γονιών του να βρίσκεται σε αυτό. Ως άνθρωπος που έχω αντιμετωπίσει δυσκολίες στη μικρή μου επαγγελματική εμπειρία ως τώρα, θα έλεγα ότι το πιο σημαντικό, για να πετύχεις τους στόχους σου, είναι η σκληρή δουλειά. Μόνο με σκληρή δουλειά και αφοσίωση θα καταφέρεις να κάνεις τα όνειρά σου πραγματικότητα. Θα υπάρξουν δυσκολίες, αλλά το σημαντικό είναι να μην τα παρατήσεις ποτέ και θα δεις ότι τελικά θα πετύχεις. 
 

Logo Delasalle

 

Ελληνογαλλικό Κολέγιο

"ΔΕΛΑΣΑΛ" 

Τ.Θ. 6,57010 Πεύκα 
Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310 633333

Fax: 2310 673348

email: info@delasalle.gr

 

saint paul

 

Ελληνογαλλική Σχολή

"Ο Άγιος Παύλος" 

Χαρ.Τρικούπη 36

Τ.Θ. 185 36 Πειραιάς

Τηλ: 210 45 11 954

Fax: 210 45 37 721

 

email: fec@saintpaul.gr

 

Δημοτικό Σχολείο

"ΔΕΛΑΣΑΛ" 

Κυβέλης 19

Τ.Θ. 174 56 Άλιμος

Τηλ: 210 99 04 010-3

Fax: 210 99 04 014

 

email: delasalle@saintpaul.gr

 

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΔΕΛΑΣΑΛ ΣΥΡΟΥ 

Ανδρέα Κάργα 12-14

Τ.Θ. 841 00 Έρμούπολη

Σύρος

Τηλ: 22810 87713

Fax: 22810 82208

 

email: sgschool@otenet.gr

 

 

 

Ελληνογαλλική Σχολή Ουρσουλινών

Μαρούσι: Νηπιαγωγείο - Δημοτικό Σχολείο

Τηλ: 210 8020285

e-mail: info_nipio1@ursulines.gr

e-mail: info_dimotiko@ursulines.gr

 

Ν.Ψυχικό: Γυμνάσιο - Γενικό Λύκειο

Τηλ.: 210 6712 228

e-mail: info_gimnasio@ursulines.gr

e-mail: ecole@ursulines.gr

Ελληνογαλλικό Κολέγιο ΔΕΛΑΣΑΛ © 2012 | Σχεδιασμός & Ανάπτυξη: Αριστέα Νάστου | Gavern Framework, 2010-11 GavickPro | All rights reserved.