Register

User Registration

A+ A A-

Ειρήνη Αραμπατζίδου: «Tο να είσαι απόφοιτος του «ΔΕΛΑΣΑΛ» σημαίνει ότι ανήκεις σε μια μεγάλη οικογένεια.»

 
 
Ειρήνη Αραμπατζίδου ‘96
 
Σχεδιάστρια κοσμημάτων,
Ιδρύτρια της εταιρείας κατασκευής χειροποίητων κοσμημάτων LASKARINA 
 
 
Κυρία Αραμπατζίδου, πότε αποφοιτήσατε από το Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ»;
Αποφοίτησα από το σχολείο το 1996. 
 
Τι είναι αυτό που θυμάστε πιο έντονα από τα μαθητικά σας χρόνια;
Πραγματικά, οι αναμνήσεις είναι τόσες πολλές. Θυμάμαι την πρώτη μέρα που μπήκαμε στην τάξη και  το πόση αγωνία είχα. Τον Frère Alexandre να μας καλωσορίζει και να μας κάνει να νιώθουμε πως πλέον θα γινόμασταν και εμείς μέλη της μεγάλης οικογένειας του «ΔΕΛΑΣΑΛ».  Ο αγαπημένος μου καθηγητής ήταν ο Frère Pierre. Παρόλο που η χημεία δεν μου άρεσε καθόλου και ήταν πολύ αυστηρός, καταλάβαινες πως ήταν ένας καθηγητής με κατανόηση, χιούμορ και καλοσύνη. Φυσικά αυτό που δεν ξεχνάω και κουβαλώ ακόμα μέχρι σήμερα είναι οι σχέσεις και οι φιλίες ζωής που δημιούργησα μέσα στο σχολείο. Τα γέλια, οι χαρές, τα κλάματα και οι απογοητεύσεις άλλες φορές, που έπαιξαν τον ρόλο τους ώστε να διαμορφώσω τον χαρακτήρα μου και τη μετέπειτα πορεία μου.
 
 
Τι είναι αυτό που σας λείπει πιο πολύ από το σχολείο και γιατί;
Μου λείπει το περιβάλλον του σχολείου και το αίσθημα της ασφάλειας. Τα γαλλικά μου λείπουν πολύ, γιατί δυστυχώς μετά το σχολείο δεν τα εξάσκησα καθόλου. Εδώ όμως έχω να σημειώσω πως με τον τρόπο που γινόταν η διδασκαλία της γλώσσας, θυμάμαι πάρα πολλά και μόλις βρεθώ στο κατάλληλο περιβάλλον προσαρμόζομαι πολύ γρήγορα. Φυσικά μου λείπουν η ανεμελιά και η αθωότητα που πάντα συνοδεύουν τα σχολικά μας χρόνια.
 
 
Μπορείτε να μας πείτε δυο λόγια για τη δουλειά σας;
Το 2017 δημιούργησα την εταιρεία κατασκευής χειροποίητων κοσμημάτων LASKARINA. Θα μπορούσα να μιλάω ώρες για τη δουλειά μου και περισσότερο για το πώς πήρα την απόφαση να ξεκινήσω. Πάντα μου άρεσε να κατασκευάζω κοσμήματα από ύφασμα, μέταλλο και ημιπολύτιμους λίθους και με γοήτευαν ιδιαίτερα η ελληνική λαϊκή τέχνη και οι παραδοσιακές φορεσιές. Έτσι, λοιπόν, αποφάσισα να τα συνδυάσω και να ξεκινήσω το δικό μου brand. Το όνομα LASKARINA το σκεφτήκαμε με τον σύζυγό μου, Δημήτρη Κοντογούρη,  ο οποίος είναι και αυτός απόφοιτος του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ» και του άρεσε πάρα πολύ η ιστορία του 1821. Πραγματικά δεν μπορούσα να φανταστώ το πόση απήχηση θα είχε και πόσο ρόλο και μέρος της επιτυχίας θα αποτελούσε η επιλογή του ονόματος.
Με το που το ακούει κάποιος, αμέσως το συνδυάζει με την Μπουμπουλίνα και σε μεταφέρει στην εποχή από την οποία εμπνέομαι. 
 
 
Τι κάνει μια καριέρα να είναι ξεχωριστή και επιτυχημένη;
Πετυχημένη καριέρα έχει κάποιος ο οποίος έχει ένα όραμα, μένει πιστός σε αυτό και λειτουργεί με σεβασμό. Για μένα, ο σεβασμός είναι το σημαντικότερο συστατικό της δικής μου καριέρας.
Από το πώς σχεδιάζω ένα κόσμημα, πώς το παρουσιάζω στον πελάτη μου, το πώς το προϊόν φτάνει στον αγοραστή, ώστε να μείνει ευχαριστημένος και να ξαναγοράσει. Για μένα, οι αγοραστές των κοσμημάτων μου δεν είναι απλοί πελάτες, αλλά άνθρωποι οι οποίοι εκτιμούν τη δουλειά μου και αυτό θέλω να το εισπράττουν από εμένα.
 
 
Τι είναι για σας η Laskarina;
Για μένα, η LASKARINA είναι η δύναμή μου. Είναι αυτή που με βοήθησε να αποδείξω ότι μπορώ να τα καταφέρω. Είναι η αναγέννησή μου. Μέσα από την LASKARINA κατάλαβα ποια είμαι πραγματικά, τι θα πει να βάζεις στόχο και να τον πετυχαίνεις.
 
 
Ποια είναι η συμβουλή σας στα νέα παιδιά που θέλουν να ακολουθήσουν καριέρα στη μόδα και την τέχνη;
Ο κόσμος της μόδας και της τέχνης είναι ένας μαγικός κόσμος. Όπως όλες οι δουλειές, έχει φυσικά και αυτή τις δυσκολίες της. Για μένα, το πιο σημαντικό κομμάτι σε αυτή τη δουλειά είναι να αποκτήσεις τη δική σου ταυτότητα. Να είσαι ξεχωριστός και το κυριότερο να μην αντιγράφεις. Το ταλέντο είναι το σημαντικότερο κομμάτι για να ξεκινήσεις, όμως από μόνο του δεν πρόκειται να σε βοηθήσει να εξελιχθείς. Θέλει δουλειά, πολύ ψάξιμο και ενημέρωση. Επίσης, πολλές φορές, τους καλλιτέχνες τούς χαρακτηρίζει η έλλειψη αυτοπεποίθησης. Αυτό είναι ένα κομμάτι που πρέπει να το δουλέψουν πολύ. 
 
 
Ποια είναι η φράση που σας χαρακτηρίζει και γιατί;
Κάποια στιγμή είχα διαβάσει το ποίημα του Καβάφη «ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΚΑΛΙ». Οι παρακάτω στίχοι του ποιήματος με σημάδεψαν, όχι μόνο στην επαγγελματική μου καριέρα αλλά και σε κάθε βήμα της ζωής μου:
“Και αν είσαι στο σκαλί το πρώτο, πρέπει 
να’σαι υπερήφανος κ΄ ευτυχισμένος.
Εδώ που έφθασες, λίγο δεν είναι
τόσο που έκαμες, μεγάλη δόξα”.
 
 
Τι σημαίνει να είναι κάποιος απόφοιτος του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ»;
Για μένα, το να είσαι απόφοιτος του «ΔΕΛΑΣΑΛ» σημαίνει ότι ανήκεις σε μια μεγάλη οικογένεια.
Δεν μπορώ να το εξηγήσω με λόγια, γιατί αυτό είναι κάτι που πρέπει να το αισθανθείς. Και σίγουρα όσοι ανήκουν σε αυτή την οικογένεια καταλαβαίνουν τι εννοώ. 

Logo Delasalle

 

Ελληνογαλλικό Κολέγιο

"ΔΕΛΑΣΑΛ" 

Τ.Θ. 6,57010 Πεύκα 
Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310 633333

Fax: 2310 673348

email: info@delasalle.gr

 

saint paul

 

Ελληνογαλλική Σχολή

"Ο Άγιος Παύλος" 

Χαρ.Τρικούπη 36

Τ.Θ. 185 36 Πειραιάς

Τηλ: 210 45 11 954

Fax: 210 45 37 721

 

email: fec@saintpaul.gr

 

Δημοτικό Σχολείο

"ΔΕΛΑΣΑΛ" 

Κυβέλης 19

Τ.Θ. 174 56 Άλιμος

Τηλ: 210 99 04 010-3

Fax: 210 99 04 014

 

email: delasalle@saintpaul.gr

 

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΔΕΛΑΣΑΛ ΣΥΡΟΥ 

Ανδρέα Κάργα 12-14

Τ.Θ. 841 00 Έρμούπολη

Σύρος

Τηλ: 22810 87713

Fax: 22810 82208

 

email: sgschool@otenet.gr

 

 

 

Ελληνογαλλική Σχολή Ουρσουλινών

Μαρούσι: Νηπιαγωγείο - Δημοτικό Σχολείο

Τηλ: 210 8020285

e-mail: info_nipio1@ursulines.gr

e-mail: info_dimotiko@ursulines.gr

 

Ν.Ψυχικό: Γυμνάσιο - Γενικό Λύκειο

Τηλ.: 210 6712 228

e-mail: info_gimnasio@ursulines.gr

e-mail: ecole@ursulines.gr

Ελληνογαλλικό Κολέγιο ΔΕΛΑΣΑΛ © 2012 | Σχεδιασμός & Ανάπτυξη: Αριστέα Νάστου | Gavern Framework, 2010-11 GavickPro | All rights reserved.