Register

User Registration

A+ A A-

Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Εκπαιδευτικά Προγράμματα

 

Λύκειο

 

Το Λύκειο "ΔΕΛΑΣΑΛ" προσφέρει στους μαθητές όλων των τάξεων προγράμματα ενισχυτικής διδασκαλίας. Στόχος των προγραμμάτων αυτών είναι η εμβάθυνση, η εξάσκηση και η πληρέστερη κατανόηση των αντικειμένων που καλούνται να γνωρίζουν για τη συνέχιση της ακαδημαϊκής τους πορείας. Τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται, εκτός από τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας, είναι βιβλία των Εκδόσεων "ΔΕΛΑΣΑΛ", προϊόν προσωπικής εργασίας των καθηγητών του Κολεγίου.

 

Γυμνάσιο

 

Στο πλαίσιο του «ανοιχτού σχολείου» και της δράσης «έξω από την τάξη», το Γυμνάσιο συμμετέχει κάθε χρόνο σε διάφορα εκπαιδευτικά προγράμματα, περιβαλλοντικά, αγωγής υγείας, συμμετοχής σε προγράμματα μουσείων κ.ά.

Παράλληλα, εφαρμόζοντας στην πράξη το λασαλιανό πνεύμα και στην προσπάθειά μας να ευαισθητοποιήσουμε τους μαθητές μας, αξιοποιούμε το γεγονός ότι είμαστε μέλη ενός παγκόσμιου εκπαιδευτικού οργανισμού, με σχολεία σε 82 περίπου χώρες του κόσμου, ανάμεσα στις οποίες και υπανάπτυκτες και αναπτύσσουμε προγράμματα στήριξης των νέων αυτών χωρών υλικά και ηθικά.

 

Δημοτικό

 

Το Δημοτικό «ΔΕΛΑΣΑΛ» προσφέρει στους μαθητές του ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών με ουσιαστικές μεθόδους ενισχυτικής διδασκαλίας και ποικίλα εκπαιδευτικά προγράμματα που αξιοποιούν τα ταλέντα και τα ενδιαφέροντα του κάθε μαθητή ξεχωριστά.

Το καλά εκπαιδευμένο διδακτικό προσωπικό του Κολεγίου μας, πάντα καινοτόμο σε ό,τι αφορά την εκπαιδευτική διαδικασία, διαθέτει αποκλειστικά στους μαθητές του Δημοτικού «ΔΕΛΑΣΑΛ» τα παρακάτω βιβλία:

- Εγχειρίδιο Γραμματικής για Α΄ και Β΄ Δημοτικού

- Εγχειρίδιο Γραμματικής για Γ΄ και Δ΄ Δημοτικού

- Συντακτικό

- Ασκήσεις Συντακτικού για Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού

- Σπιράλ Γλώσσας (για όλες τις τάξεις)

- Σπιράλ Μαθηματικών (για όλες τις τάξεις)

Επίσης, στο σχολείο μας "τρέχουν" ετησίως τα παρακάτω εκπαιδευτικά προγράμματα:

- Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Comenius

- Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα e-twinning

- Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Teachers 4 Europe

- Πρόγραμμα Αειφόρου Διαχείρισης

- Φιλαναγνωσία

- Λογοτεχνικό Εργαστήρι – Αναγνωστήριο

- Πρόγραμμα Φυσικών Επιστημών

- Προγράμματα Αγωγής Υγείας (Ρατσισμός, Βία στα Σχολεία, Ανθρώπινα Δικαιώματα, Πρόληψη και προαγωγή Υγείας)

- Προγράμματα Εθελοντισμού (Action Aid, φιλοζωικά προγράμματα, ομάδα εθελοντισμού με τοπικές δράσεις)

- Προγράμματα Περιβαλλοντικής (Απειλούμενα Ζώα, Υγροβιότοποι, Ανακύκλωση, Αποψίλωση, Αναδάσωση)

- Προγράμματα Πολιτιστικών Θεμάτων

- Πρόγραμμα ανταλλαγών

Το Δημοτικό «ΔΕΛΑΣΑΛ», που μοναδικό στόχο έχει την ολική αγωγή και μόρφωση των μαθητών του, παρέχει ένα αποτελεσματικό πρόγραμμα σπουδών και ένα ποικιλόμορφο εκπαιδευτικό περιβάλλον όπου όλοι μας εργαζόμαστε "μαζί και από κοινού".

 

Νηπιαγωγείο και Παιδικός Σταθμός

 

Η προσχολική εκπαίδευση είναι μια βαθμίδα που τα τελευταία χρόνια αναγνωρίσθηκε ως η σημαντικότερη στην συναισθηματική, νοητική και ψυχική ανάπτυξη του παιδιού.

Το Νηπιαγωγείο και ο Παιδικός Σταθμός μας εξασφαλίζουν τις προϋποθέσεις, ώστε όλοι οι μαθητές να αναπτύξουν τους παραπάνω τομείς, μέσα στο πλαίσιο των ευρύτερων στόχων της εκπαίδευσης. Σκοπός μας είναι το κάθε παιδί να αναπτυχθεί και να κοινωνικοποιηθεί ομαλά και πολύπλευρα.

Το ενδιαφέρον των παιδιών να γνωρίσουν τον κόσμο είναι το κίνητρο για τη μάθηση. Τα παιδιά, μέσα σε ένα ασφαλές και πλούσιο σε ερεθίσματα περιβάλλον, εξερευνούν με τις αισθήσεις, δημιουργούν ιδέες και δομούν τη γνώση.

Η προσέγγιση «θεμάτων» καθώς και τα συστατικά στοιχεία των προγραμμάτων δίνουν έμφαση στη διαθεματικότητα, την ολιστική αντίληψη της γνώσης και την αξιοποίηση του ενδιαφέροντος και των ιδεών των παιδιών στη διαδικασία της μάθησης. Λαμβάνονται υπόψη η ατομικότητα κάθε παιδιού, τα ενδιαφέροντα και οι ανάγκες του, οι κοινωνικές αξίες και τα προϊόντα του πολιτισμού μας, οι προσδοκίες των γονέων και κυρίως η ανάγκη να αποκτήσουν βαθμιαία τα παιδιά τα απαραίτητα εφόδια, γνώσεις, δεξιότητες, αξίες και στάσεις, μέσα από την ενεργητική, βιωματική και συνεργατική μάθηση, ώστε να μπορέσουν να ζήσουν δημιουργικά και ευτυχισμένα στον κόσμο.

Πιο συγκεκριμένα, στο Νηπιαγωγείο και τον Παιδικό Σταθμό, εκτός από το κυρίως εκπαιδευτικό  πρόγραμμα, μέσα στο οποίο εντάσσονται ειδικά προγράμματα για τις ξένες γλώσσες (αγγλικά & γαλλικά), τη μουσική προπαιδεία, την εικαστική αγωγή, τη φυσική αγωγή, το θεατρικό παιχνίδι και την πληροφορική, κάθε χρόνο υλοποιούνται ποικίλα εκπαιδευτικά προγράμματα που καλύπτουν όλους τους τομείς ανάπτυξης των παιδιών μας. Έτσι, κάθε χρόνο, τρέχουν προγράμματα αειφόρου διαχείρισης με έμφαση στην περιβαλλοντική αγωγή, αγωγής υγείας, εθελοντισμού και φιλανθρωπίας, πολιτιστικών και εικαστικών θεμάτων, και γενικότερα προγράμματα τα οποία εναλλάσσονται ανάλογα με τα ενδιαφέροντα και τα ερεθίσματα που προκύπτουν κάθε σχολική χρονιά.

Θέλουμε το Νηπιαγωγείο και ο Παιδικός Σταθμός μας να αποτελούν το σκαλοπάτι που οδηγεί τα παιδιά να σκέφτονται, να δημιουργούν και να εκφράζονται μέσα από τη χαρά της μάθησης και του παιχνιδιού.

 

Logo Delasalle

 

Ελληνογαλλικό Κολέγιο

"ΔΕΛΑΣΑΛ" 

Τ.Θ. 6,57010 Πεύκα 
Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310 633333

Fax: 2310 673348

email: info@delasalle.gr

 

saint paul

 

Ελληνογαλλική Σχολή

"Ο Άγιος Παύλος" 

Χαρ.Τρικούπη 36

Τ.Θ. 185 36 Πειραιάς

Τηλ: 210 45 11 954

Fax: 210 45 37 721

 

email: fec@saintpaul.gr

 

Δημοτικό Σχολείο

"ΔΕΛΑΣΑΛ" 

Κυβέλης 19

Τ.Θ. 174 56 Άλιμος

Τηλ: 210 99 04 010-3

Fax: 210 99 04 014

 

email: delasalle@saintpaul.gr

 

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΔΕΛΑΣΑΛ ΣΥΡΟΥ 

Ανδρέα Κάργα 12-14

Τ.Θ. 841 00 Έρμούπολη

Σύρος

Τηλ: 22810 87713

Fax: 22810 82208

 

email: sgschool@otenet.gr

 

 

 

Ελληνογαλλική Σχολή Ουρσουλινών

Μαρούσι: Νηπιαγωγείο - Δημοτικό Σχολείο

Τηλ: 210 8020285

e-mail: info_nipio1@ursulines.gr

e-mail: info_dimotiko@ursulines.gr

 

Ν.Ψυχικό: Γυμνάσιο - Γενικό Λύκειο

Τηλ.: 210 6712 228

e-mail: info_gimnasio@ursulines.gr

e-mail: ecole@ursulines.gr

Ελληνογαλλικό Κολέγιο ΔΕΛΑΣΑΛ © 2012 | Σχεδιασμός & Ανάπτυξη: Αριστέα Νάστου | Gavern Framework, 2010-11 GavickPro | All rights reserved.