Register

User Registration

A+ A A-

Ανταλλαγές

Ανταλλαγές

 

Λύκειο

Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών ανταλλαγών στο Λύκειο, γίνεται κάθε χρόνο τον Ιούνιο η κρουαζιέρα με ιστιοπλοϊκά σκάφη «Le FrenchShip». Πρόκειται για μιαευρωπαϊκή εβδομάδα ιστιοπλοΐας με οικολογικό και διαπολιτισμικό χαρακτήρα και γίνεται σε συνεργασία με τα αδελφοποιημένα Κολέγια Saint-Joseph της Κωνσταντινούπολης και Saint-Joseph Lasalle της Βρετάνης.  Οι μαθητές μας μαθαίνουν ιστιοπλοΐα, ευαισθητοποιούνται στην προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, γνωρίζουν εθελοντές που δραστηριοποιούνται σε οικολογικά θέματα και περνούν μια εβδομάδα εναλλακτικής διαβίωσης με άλλους μαθητές του Λασαλιανού Δικτύου, που έχουν κοινή γλώσσα τα γαλλικά. 

Γυμνάσιο

Σε ένα σύγχρονο λασαλιανό σχολείο, σε ένα σχολείο που δίνει ιδιαίτερη προσοχή στις ξένες γλώσσες και που είναι μέλος ενός παγκόσμιου εκπαιδευτικού οργανισμού με σχολεία σε 80 περίπου χώρες, είναι πολύ φυσιολογικό να «τρέχουν» προγράμματα ανταλλαγών.

Ανταλλαγή είναι ένα πρόγραμμα στο οποίο μια ομάδα μαθητών του σχολείου μας ταξιδεύει σε μια πόλη του εξωτερικού ή εσωτερικού, όπου υπάρχει αντίστοιχο λασαλιανό σχολείο και διαμένουν για μία βδομάδα περίπου φιλοξενούμενοι σε οικογένειες μαθητών. Την εβδομάδα αυτή παρακολουθούν μαθήματα στο ξένο σχολείο και μαθαίνουν την ιστορία και τη γεωγραφία του τόπου, εξασκούνται στην ξένη γλώσσα και γενικά αποκομίζουν εμπειρίες, γνώσεις και βιώματα πολύ χρήσιμα για τη ζωή τους. Και φυσικά, μετά από ένα διάστημα, επαναλαμβάνεται η ανταλλαγή αλλά αντίστροφα, στη χώρα μας, στην πόλη μας.

Δημοτικό

Το Δημοτικό «ΔΕΛΑΣΑΛ» δραστηριοποιείται στα προγράμματα εκπαιδευτικών ανταλλαγών, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, με σκοπό να γνωρίζουν καλύτερα οι μαθητές τον εαυτό τους και τους άλλους, να αναλαμβάνουν ευθύνες και να γίνονται πρωταγωνιστές στη μόρφωσή τους. Αναμφίβολα τα οφέλη των μαθητικών ανταλλαγών είναι πολλά και σημαντικά όπως η καλλιέργεια της γνωριμίας και αλληλοκατανόησης των λαών, η κοινωνικοποίηση των μαθητών, η συνειδητοποίηση της πολιτιστικής τους κληρονομιάς, η πραγματοποίηση κοινών εκπαιδευτικών προγραμμάτων και εκδηλώσεων, η επαφή με ξένους πολιτισμούς και διαφορετικό τρόπο ζωής, η εξάσκηση ξένων γλωσσών, καθώς και η προώθηση της διδασκαλίας της Ελληνικής γλώσσας, της Ιστορίας και του Πολιτισμού

Μαθητές του Κολεγίου μας έχουν φιλοξενηθεί σε οικογένειες τα τελευταία χρόνια στο Παρίσι, στην Aβινιόν, στη Βαλάνς, στο Στρασβούργο, στο Σαιντ-Ετιέν, στο Σινέ (Βέλγιο), καθώς και στα αδελφά λασαλιανά Σχολεία μας στην Αθήνα και Σύρο.

Κατά την διάρκεια του εκπαιδευτικού ταξιδιού, οι μαθητές με συνοδούς έμπειρους εκπαιδευτικούς του Κολεγίου, συμμετέχουν τόσο στη σχολική, όσο και στην οικογενειακή ζωή τόσο των Γάλλων όσο και των Ελλήνων. Έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν σε διάφορες πόλεις, να γνωρίσουν τα αξιοθέατα και να συναναστραφούν με τους κατοίκους.

Σ’ ένα κλίμα αδερφοσύνης και αλληλοσεβασμού των παραδόσεων, οι μαθητές μας ξεναγούνται σε διάφορες πόλεις, θαυμάζουν τις φυσικές ομορφιές των πόλεων που επισκέπτονται, αποκτούν ανεξαρτησία διασκεδάζοντας με συνομηλίκους τους και μαθαίνουν να σέβονται τη φιλοξενία και τους τρόπους ζωής μιας άλλης οικογένειας. 

Είναι σίγουρο ότι το πρόγραμμα των εκπαιδευτικών ανταλλαγών κάνει βιωματική την εκμάθηση του λασαλιανού πνεύματος που ζητά από τους μαθητές πάνω από όλα να έχουν αγωγή και παιδεία.

Logo Delasalle

 

Ελληνογαλλικό Κολέγιο

"ΔΕΛΑΣΑΛ" 

Τ.Θ. 6,57010 Πεύκα 
Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310 633333

Fax: 2310 673348

email: info@delasalle.gr

 

saint paul

 

Ελληνογαλλική Σχολή

"Ο Άγιος Παύλος" 

Χαρ.Τρικούπη 36

Τ.Θ. 185 36 Πειραιάς

Τηλ: 210 45 11 954

Fax: 210 45 37 721

 

email: fec@saintpaul.gr

 

Δημοτικό Σχολείο

"ΔΕΛΑΣΑΛ" 

Κυβέλης 19

Τ.Θ. 174 56 Άλιμος

Τηλ: 210 99 04 010-3

Fax: 210 99 04 014

 

email: delasalle@saintpaul.gr

 

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΔΕΛΑΣΑΛ ΣΥΡΟΥ 

Ανδρέα Κάργα 12-14

Τ.Θ. 841 00 Έρμούπολη

Σύρος

Τηλ: 22810 87713

Fax: 22810 82208

 

email: sgschool@otenet.gr

 

 

 

Ελληνογαλλική Σχολή Ουρσουλινών

Μαρούσι: Νηπιαγωγείο - Δημοτικό Σχολείο

Τηλ: 210 8020285

e-mail: info_nipio1@ursulines.gr

e-mail: info_dimotiko@ursulines.gr

 

Ν.Ψυχικό: Γυμνάσιο - Γενικό Λύκειο

Τηλ.: 210 6712 228

e-mail: info_gimnasio@ursulines.gr

e-mail: ecole@ursulines.gr

Ελληνογαλλικό Κολέγιο ΔΕΛΑΣΑΛ © 2012 | Σχεδιασμός & Ανάπτυξη: Αριστέα Νάστου | Gavern Framework, 2010-11 GavickPro | All rights reserved.