Register

User Registration

A+ A A-

Δημήτριος Λακασάς: «Ο Απόφοιτος του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ» έχει όλα τα εφόδια που χρειάζεται για να είναι ωφέλιμος στην κοινωνία και να καταξιωθεί στον χώρο εργασίας.»

 
Δημήτριος Λακασάς
CEO Olympia Electronics
 
Είστε ο CEO της Olympia Electronics. Μπορείτε να μας πείτε λίγα λόγια για τη δουλειά και το έργο σας;
 
 Η OLYMPIA ELECTRONICS A.E. ιδρύθηκε το 1979 από τον Νικόλαο Λακασά και τον Παναγιώτη Αρβανιτίδη. Η εταιρεία, εδώ και 42 χρόνια, δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη καινοτόμων ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, χρησιμοποιώντας τεχνολογία αιχμής, αποτελεί τη μεγαλύτερη αμιγώς ελληνική παραγωγική μονάδα ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας και εξάγει τα προϊόντα της σε περισσότερες από 72 χώρες του εξωτερικού. Σήμερα, η δουλειά ενός CEO είναι ιδιαίτερα προκλητική και σύνθετη. Ο CEO, στις μέρες μας, αντιμετωπίζει περισσότερες πιέσεις από ποτέ. Οι ηγέτες των επιχειρήσεων έχουν να αντιμετωπίσουν ταχέως μεταβαλλόμενες αγορές και τεχνολογίες, αυξημένο οικονομικό και νομικό έλεγχο. Το μυστικό είναι ένας CEO να είναι ηγέτης και όχι απλά μάνατζερ. Δηλαδή να έχει την ικανότητα να εμπνέει, να ενθαρρύνει την ομάδα για την επίτευξη των κοινών στόχων. Για να το επιτύχει αυτό, χρειάζεται να είναι καλός στα λεγόμενα soft skills και χαίρομαι, διότι η λασαλιανή εκπαίδευση δίνει έμφαση σε αυτά.  Η τεχνολογία είναι το Α και το Ω στον χώρο της βιομηχανίας και είναι εκείνη που με ώθησε να γράψω το 1ο μου βιβλίο, τον ΑΝΘΡΩΠΟ 4.0, ένα βιβλίο που έχει επίκεντρό του τον άνθρωπο και δίνει ιδέες για τη σοφή διαχείριση της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης.
 
 
Ως Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου-Λυκείου "ΔΕΛΑΣΑΛ", ποια είναι, κατά τη γνώμη σας, τα χαρακτηριστικά της λασαλιανής παράδοσης και παιδαγωγικής;
 
Η λασαλιανή παράδοση έχει ως βασικό άξονά της την ολιστική εκπαίδευση του μαθητή και τη διαπαιδαγώγησή του μέσα από ένα σύστημα αξιών, όπως η ευγένεια, η ελευθερία, η αποδοχή, η καλή συμπεριφορά, ο σεβασμός, η διακριτικότητα και η δικαιοσύνη. Όμως, αυτό που θεωρώ πιο σημαντικό είναι οι αρχές, μέσα από ποικίλους τρόπους, που  λαμβάνουν τα παιδιά του σχολείου μας. Πρόκειται για αρχές που βασίζονται στον ανθρωπισμό και την αλληλεγγύη, στη δημιουργία ελεύθερου και σκεπτόμενου πνεύματος, στην αξιοκρατία και την ευγενή άμιλλα, στον σεβασμό στη διαφορετικότητα, στην επιδίωξη της εξέλιξης του μαθητή. Το γνωστικό κομμάτι είναι, βεβαίως, πολύ σημαντικό και σε αυτό εργάζονται όλοι σκληρά και συστηματικά, παρέχοντας υπηρεσίες πολύ υψηλού επιπέδου. 
 
 
Γιατί επιλέξατε να φοιτήσουν τα παιδιά σας στο Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ»;
 
Γιατί πιστεύω ότι, πέρα από τις γνώσεις, θα λάβουν κανόνες καλής συμπεριφοράς και χριστιανικής αγωγής, όπως ακριβώς αναφέρει στα συγγράμματά του ο Ιωάννης-Βαπτιστής Δελασάλ.
 
 
Ποιες είναι εκείνες οι αξίες του σχολείου που πιστεύετε ότι θα καθορίσουν ως προσωπικότητα τα παιδιά σας και θα τα βοηθήσουν να εξελιχθούν;
 
Αξίες, όπως  η ευγένεια, η ελευθερία, η αποδοχή, η καλή συμπεριφορά, ο σεβασμός, η διακριτικότητα και η δικαιοσύνη, μεταδίδονται στα παιδιά πρώτα από τους γονείς τους και, στη συνέχεια, από τους εκπαιδευτικούς τους. Αυτές οι αξίες αποτελούν προτερήματα που αποκτώνται από μικρή ηλικία και βελτιώνονται όσο μεγαλώνουν.
 
 
Τι δύναμη έχει ο απόφοιτος του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ»;
 
Ο απόφοιτος του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ» έχει ως εφόδιά του την εκπαίδευση που έχει λάβει για ενσυναίσθηση, αλληλεγγύη και διαπολιτισμικό  σεβασμό, την πολυγλωσσία  και την αγάπη που έχει διδαχθεί για τον πλησίον του. Σε συνδυασμό με την ηθική αγωγή που του έχουν καλλιεργήσει οι παιδαγωγοί του και τις  αρετές, όπως  είναι η αλήθεια, η ειλικρίνεια και η πειθαρχία, πιστεύω ότι έχει όλα τα εφόδια που χρειάζεται ένας νέος άνθρωπος για να είναι ωφέλιμος στην κοινωνία, να καταξιωθεί στην αγορά εργασίας, αλλά και να μπορέσει να δημιουργήσει στο μέλλον μία ευτυχισμένη οικογένεια.

Logo Delasalle

 

Ελληνογαλλικό Κολέγιο

"ΔΕΛΑΣΑΛ" 

Τ.Θ. 6,57010 Πεύκα 
Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310 633333

Fax: 2310 673348

email: info@delasalle.gr

 

saint paul

 

Ελληνογαλλική Σχολή

"Ο Άγιος Παύλος" 

Χαρ.Τρικούπη 36

Τ.Θ. 185 36 Πειραιάς

Τηλ: 210 45 11 954

Fax: 210 45 37 721

 

email: fec@saintpaul.gr

 

Δημοτικό Σχολείο

"ΔΕΛΑΣΑΛ" 

Κυβέλης 19

Τ.Θ. 174 56 Άλιμος

Τηλ: 210 99 04 010-3

Fax: 210 99 04 014

 

email: delasalle@saintpaul.gr

 

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΔΕΛΑΣΑΛ ΣΥΡΟΥ 

Ανδρέα Κάργα 12-14

Τ.Θ. 841 00 Έρμούπολη

Σύρος

Τηλ: 22810 87713

Fax: 22810 82208

 

email: sgschool@otenet.gr

 

 

 

Ελληνογαλλική Σχολή Ουρσουλινών

Μαρούσι: Νηπιαγωγείο - Δημοτικό Σχολείο

Τηλ: 210 8020285

e-mail: info_nipio1@ursulines.gr

e-mail: info_dimotiko@ursulines.gr

 

Ν.Ψυχικό: Γυμνάσιο - Γενικό Λύκειο

Τηλ.: 210 6712 228

e-mail: info_gimnasio@ursulines.gr

e-mail: ecole@ursulines.gr

Ελληνογαλλικό Κολέγιο ΔΕΛΑΣΑΛ © 2012 | Σχεδιασμός & Ανάπτυξη: Αριστέα Νάστου | Gavern Framework, 2010-11 GavickPro | All rights reserved.