Register

User Registration

A+ A A-

Νίκος Λεούσης: "Είναι τιμή μου να προσφέρω σε αυτήν τη μεγάλη οικογένεια"

 
Νίκος Λεούσης, Ομοσπονδιακός Προπονητής TAE KWON-DO ITF, Παγκόσμιος πρωταθλητής & πρωταθλητής Ευρώπης
 
 
Είστε ομοσπονδιακός προπονητής TAE KWON-DO ITF εδώ και 20 χρόνια και πολλές φορές Παγκόσμιος πρωταθλητής και πρωταθλητής Ευρώπης. Πώς νιώθετε, όταν φοράτε το εθνόσημο και ποια ήταν τα σημαντικότερα βήματα της καριέρας σας μέχρι σήμερα;
Το εθνόσημο στο στήθος της γαλανόλευκης φανέλας είναι όνειρο για κάθε αθλητή και, όταν το επιτύχει, είναι τιμή, ευθύνη και επιβράβευση. Όταν μάλιστα συνοδεύεται και από μια μεγάλη επιτυχία, όπως το μετάλλιο σε μια μεγάλη διοργάνωση και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, η συγκίνηση που νιώθει ένας αθλητής είναι ανείπωτη! 
 
Στα σημαντικότερα βήματα της καριέρας μου θα ανέφερα την πρώτη μου συμμετοχή σε Πανελλήνιο πρωτάθλημα taekwon-do στην κατηγορία Παίδων, που ήταν πρωτόγνωρη εμπειρία, την πρώτη μου κλήση στην Εθνική Ομάδα Ανδρών στα 18 μου, όπου στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Νταβός κατέκτησα τη 2η θέση (και έχει ιδιαίτερη σημασία διότι προσπαθούσα για χρόνια να είμαι διαρκώς στην κορυφή, καθώς δεν υπήρχε η κατηγορία εφήβων και η αναμονή για να επιτύχω τον στόχο μου είχε φανεί ατελείωτη...). Επίσης, πολύ σημαντική ήταν και η συμμετοχή μου το 1999 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Αργεντινής, όπου κατέκτησα τη 2η θέση, μια σπουδαία νίκη που επιτεύχθηκε με 7 νικηφόρες μάχες σε μια ημέρα με αθλητές πολύ υψηλού επιπέδου. Στο μεσοδιάστημα είχα πολλές επιτυχίες στις κορυφαίες επίσημες διοργανώσεις, όπως εφτά χρυσά μετάλλια σε Πανευρωπαϊκούς Αγώνες, δυο ασημένια και δυο χάλκινα σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα. Το 1999 ήταν χρονιά ορόσημο, καθώς κλήθηκα για πρώτη φορά για τον ρόλο του Ομοσπονδιακού Προπονητή και για πολλά χρόνια συμμετείχα σε διεθνείς διοργανώσεις ταυτόχρονα και ως αθλητής και ως προπονητής. 
 
Έπειτα είχα σταθερή παρουσία ως Ομοσπονδιακός Προπονητής με πολλές συγκινήσεις, πολλές επιτυχίες με τους αθλητές και τις αθλήτριές μου. Η φετινή μας επιτυχία, με την κατάκτηση της πρώτης θέσης στην κατηγορία ανδρών στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Ρίμινι της Ιταλίας, ήταν από τις πιο έντονες στιγμές μου συναισθηματικά.
 
Ως επίσημος εξεταστής της Ομοσπονδίας Α.Ο.Τ.Ε. τι θα συμβουλεύατε τα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με το TAE KWON-DO;
Θα παρότρυνα τα παιδιά να ασχοληθούν με το άθλημα αυτό, γιατί είναι ένα άθλημα εντυπωσιακό και δυναμικό, αλλά ταυτόχρονα στηρίζεται σε κανόνες. Προάγει τον σεβασμό, την ταπεινότητα, την πειθαρχία, ενώ παράλληλα απαιτεί εξαιρετική φυσική σωματική κατάσταση. Ταυτόχρονα είναι μια πολεμική τέχνη η οποία καλλιεργεί και προπονεί εξίσου και το μυαλό. Οι αθλητές, καθώς εξελίσσονται, αποκτούν δύναμη, έκρηξη, ταχύτητα, ικανότητα για εκτέλεση με ακρίβεια, μαθαίνουν να εφαρμόζουν τακτική αγώνα, να έχουν αγωνιστική στρατηγική για τη νίκη, να ηρεμούν, να υπερνικούν τους φόβους τους, την κούραση, να αγνοούν τον πόνο και να κάνουν την υπέρβαση, ακόμα και όταν βρίσκονται σε δυσμένεια, αποκτούν αυτοπεποίθηση όχι μόνο μέσα στο τερέν, αλλά και σε κάθε τομέα της ζωής, γίνονται αγωνιστές.
 
Πόσο σημαντικός είναι ο αθλητισμός και ποια η άποψή σας ότι το TAE KWON-DO είναι καθαρά ένα ανδροκρατούμενο άθλημα;
Τα οφέλη του αθλητισμού για ένα παιδί και γενικότερα για όλες τις ηλικίες είναι αμέτρητα. Δυστυχώς, βλέπουμε λίγους αθλητές να συνεχίζουν τη καριέρα τους στις μεγάλες κατηγορίες. Το άθλημα δεν είναι ανδροκρατούμενο! Οι ακαδημίες είναι γεμάτες μικρά κοριτσάκια που ξεχωρίζουν με τον δυναμισμό τους και την αθλητικότητά τους και στις αγωνιστικές κατηγορίες έχουμε πλήθος σπουδαίων αθλητριών που φέρνουν για τη χώρα μας μεγάλες επιτυχίες! Ως προπονητής είχα εξίσου μεγάλες επιτυχίες αθλητών και των δυο φύλων.
 
Είστε εδώ και 10 χρόνια εξεταστής του αθλήματος για τους μαθητές του Κολεγίου "ΔΕΛΑΣΑΛ". Πώς νιώθετε που είστε μέλος αυτής της μεγάλης οικογένειας;
Το «ΔΕΛΑΣΑΛ» δεν είναι απλά ένα Κολέγιο, είναι πολλά παραπάνω. Βρέθηκα στην μεγάλη οικογένειά του πριν από δέκα χρόνια και θεωρώ τιμή μου να προσφέρω, μέσω των εξετάσεων, λίγη από τη γνώση μου και την εμπειρία μου στα νέα παιδιά και στα νέα ταλέντα, να συνεισφέρω στην επιτυχία τους.
 
Μπορείτε να μας πείτε μια φράση που σας εκφράζει;
Δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο σύγχρονο μότο, αλλά υπάρχει μια ιστορική φράση που λέω συνεχώς στους αθλητές μου και αποδίδεται στον Μέγα Αλέξανδρο: «Δεν υπάρχει τίποτα αδύνατο για αυτόν που θα προσπαθήσει». Θέλω να καταλάβουν πως τίποτα δεν χαρίζεται. Όλα κατακτώνται και γι’ αυτό θέλει σκληρή δουλειά στις προπονήσεις με συνέπεια και επιμονή και ταυτόχρονα να πιστέψουν πως για αυτόν που επιθυμεί να διακριθεί και δουλεύει όλα είναι δυνατά, κάθε νίκη, κάθε επιτυχία.
 

Logo Delasalle

 

Ελληνογαλλικό Κολέγιο

"ΔΕΛΑΣΑΛ" 

Τ.Θ. 6,57010 Πεύκα 
Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310 673252

Fax: 2310 673348

email: info@delasalle.gr

 

saint paul

 

Ελληνογαλλική Σχολή

"Ο Άγιος Παύλος" 

Χαρ.Τρικούπη 36

Τ.Θ. 185 36 Πειραιάς

Τηλ: 210 45 11 954

Fax: 210 45 37 721

 

email: fec@saintpaul.gr

 

Δημοτικό Σχολείο

"ΔΕΛΑΣΑΛ" 

Κυβέλης 19

Τ.Θ. 174 56 Άλιμος

Τηλ: 210 99 04 010-3

Fax: 210 99 04 014

 

email: delasalle@saintpaul.gr

 

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΔΕΛΑΣΑΛ ΣΥΡΟΥ 

Ανδρέα Κάργα 12-14

Τ.Θ. 841 00 Έρμούπολη

Σύρος

Τηλ: 22810 87713

Fax: 22810 82208

 

email: sgschool@otenet.gr

 

 

 

Ελληνογαλλική Σχολή Ουρσουλινών

Μαρούσι: Νηπιαγωγείο - Δημοτικό Σχολείο

Τηλ: 210 8020285

e-mail: info_nipio1@ursulines.gr

e-mail: info_dimotiko@ursulines.gr

 

Ν.Ψυχικό: Γυμνάσιο - Γενικό Λύκειο

Τηλ.: 210 6712 228

e-mail: info_gimnasio@ursulines.gr

e-mail: ecole@ursulines.gr

Ελληνογαλλικό Κολέγιο ΔΕΛΑΣΑΛ © 2012 | Σχεδιασμός & Ανάπτυξη: Αριστέα Νάστου | Gavern Framework, 2010-11 GavickPro | All rights reserved.