Register

User Registration

A+ A A-

Συνεργασία Κολεγίου "ΔΕΛΑΣΑΛ" & eduACT

Το Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ», πρωτοπόρο ίδρυμα από την εποχή της ίδρυσής του το 1888, εξακολουθεί να πρωταγωνιστεί στις σύγχρονες εκπαιδευτικές και τεχνολογικές εξελίξεις. Συνεργάζεται με το φιλεκπαιδευτικό αγαθοεργές σωματείο eduACT για τη διοργάνωση εργαστηρίων εκπαιδευτικής ρομποτικής, καθώς και άλλων εκπαιδευτικών προγραμμάτων και διαγωνισμών εκπαιδευτικής καινοτομίας, έρευνας και πρακτικής επίλυσης καθημερινών προβλημάτων. Κύριος στόχος της eduACT (δράση για την εκπαίδευση) αποτελεί η εισαγωγή, ανάδειξη και εν τέλει αξιοποίηση της καινοτομίας και της δημιουργικότητας στην εκπαίδευση και η σύνδεσή τους με την επιχειρηματικότητα.
 
Πρόσφορο έδαφος για τα παραπάνω στοιχεία αποτελεί το πεδίο της εκπαιδευτικής ρομποτικής, αλλά και οι αξίες που είναι συνυφασμένες με αυτή. Ειδικότερα, η εκπαιδευτική ρομποτική συνεισφέρει στην ανάπτυξη των επικοινωνιακών δεξιοτήτων, των δεξιοτήτων λογικής, αλλά και των κοινωνικών δεξιοτήτων, στο πλαίσιο της ομαδικής εργασίας. Επιπλέον, οι δεξιότητες κριτικής σκέψης, λήψης απόφασης, αλλά και επίλυσης προβλημάτων καλλιεργούνται και αξιοποιούνται στο έπακρο καθώς οι μαθητές και οι μαθήτριες καλούνται να κατασκευάσουν, να σκεφθούν, να προγραμματίσουν και να εφαρμόσουν αυτό το οποίο έχουν σχεδιάσει. Εύλογα, όλες οι παραπάνω δεξιότητες προστίθενται στην "εργαλειοθήκη" των μαθητών και μαθητριών, διαμορφώνοντας σκεπτόμενους ανθρώπους που θα έχουν ένα ισχυρό πλεονέκτημα στη μετέπειτα πορεία τους.
 
Οι εμπλεκόμενες μορφές μάθησης, παιγνιώδης, βιωματική, ενεργητική και ανακαλυπτική, κατέχουν κεντρικούς ρόλους στην εκπαιδευτική φιλοσοφία των δύο οργανισμών, καθώς οι μαθητές προτρέπονται να πειραματιστούν, να σκεφτούν με εναλλακτικούς τρόπους, να καλλιεργήσουν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους, αλλά και να προσεγγίσουν κριτικά τις προκλήσεις και τα ερεθίσματα που δέχονται, και όλα αυτά διασκεδάζοντας, παίζοντας και χαμογελώντας. Έτσι, οι μαθητές και οι μαθήτριες είναι σε θέση να βελτιώσουν τις γνώσεις, τις δεξιότητες και τις ικανότητές τους, ενώ παράλληλα οι δύο οργανισμοί συμβάλλουν στην προσπάθεια ενίσχυσης της προσωπικής τους ανάπτυξης.
 
Η πρώτη συνεργασία του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ» με την eduACT αποδείχθηκε εξόχως πετυχημένη, καθώς οι ομάδες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό FLL έλαβαν σημαντικές διακρίσεις. Συγκεκριμένα, κατόπιν της διάκρισης στον διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, οι ROBOTMASTERS ταξίδεψαν στην Ισπανία, ενώ την επόμενη χρονιά στην Αμερική, κατακτώντας την τέταρτη θέση στον παγκόσμιο διαγωνισμό FLL. Ωστόσο, η συνεργασία των δύο οργανισμών δεν περιορίστηκε στο σημείο αυτό. Ειδικότερα, το 2015 στο πλαίσιο του προγράμματος "After School", το Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» και η eduACT αποτέλεσαν φυτώριο για την ανάπτυξη πολλών ακόμη δράσεων, που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της χρονιάς και στις οποίες συμμετείχαν με χαρά όχι μόνο μαθητές και μαθήτριες του Κολεγίου, αλλά και περισσότερα από 100 παιδιά της τοπικής κοινωνίας. Η φετινή χρονιά διαφαίνεται περισσότερο δυναμική, γεγονός το οποίο μας χαροποιεί ιδιαίτερα, εφόσον παρατηρούμε πως ο αντίκτυπος των προγραμμάτων φέρει μία πολλαπλασιαστική χροιά, επηρεάζοντας με θετικό τρόπο την τοπική κοινωνία.

Online εγγραφή για τα Workshops στο Κολέγιο "ΔΕΛΑΣΑΛ" πατήστε  εδώ 

Περισσότερες πληροφορίες για την eduACT μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: eduact.org

Logo Delasalle

 

Ελληνογαλλικό Κολέγιο

"ΔΕΛΑΣΑΛ" 

Τ.Θ. 6,57010 Πεύκα 
Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310 633333

Fax: 2310 673348

email: info@delasalle.gr

 

saint paul

 

Ελληνογαλλική Σχολή

"Ο Άγιος Παύλος" 

Χαρ.Τρικούπη 36

Τ.Θ. 185 36 Πειραιάς

Τηλ: 210 45 11 954

Fax: 210 45 37 721

 

email: fec@saintpaul.gr

 

Δημοτικό Σχολείο

"ΔΕΛΑΣΑΛ" 

Κυβέλης 19

Τ.Θ. 174 56 Άλιμος

Τηλ: 210 99 04 010-3

Fax: 210 99 04 014

 

email: delasalle@saintpaul.gr

 

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΔΕΛΑΣΑΛ ΣΥΡΟΥ 

Ανδρέα Κάργα 12-14

Τ.Θ. 841 00 Έρμούπολη

Σύρος

Τηλ: 22810 87713

Fax: 22810 82208

 

email: sgschool@otenet.gr

 

 

 

Ελληνογαλλική Σχολή Ουρσουλινών

Μαρούσι: Νηπιαγωγείο - Δημοτικό Σχολείο

Τηλ: 210 8020285

e-mail: info_nipio1@ursulines.gr

e-mail: info_dimotiko@ursulines.gr

 

Ν.Ψυχικό: Γυμνάσιο - Γενικό Λύκειο

Τηλ.: 210 6712 228

e-mail: info_gimnasio@ursulines.gr

e-mail: ecole@ursulines.gr

Ελληνογαλλικό Κολέγιο ΔΕΛΑΣΑΛ © 2012 | Σχεδιασμός & Ανάπτυξη: Αριστέα Νάστου | Gavern Framework, 2010-11 GavickPro | All rights reserved.