Register

User Registration

A+ A A-

Ενημέρωση για τον κορωνοϊό

Δεν φοβόμαστε – Προστατευόμαστε – Ασπίδα μας η Γνώση

 
Με βάση τα διαθέσιμα επιδημιολογικά δεδομένα και τις επίσημες οδηγίες για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της επιδημίας του κορωνοϊού, το Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ», έχοντας υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στους μαθητές και τις οικογένειές τους, αλλά και με γνώμονα πάντα τη διαφύλαξη της υγείας του εκπαιδευτικού και διοικητικού προσωπικού, λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής, καθαρισμού και απολύμανσης των χώρων και ενημερώνει συνεχώς το προσωπικό και τους μαθητές με οδηγίες ατομικής υγιεινής.
 
Είμαστε σε συνεχή επαφή με το Υπουργείο Παιδείας, το Υπουργείο Υγείας, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τον ΕΟΔΥ και παρακολουθούμε στενά τις συνεχείς ανακοινώσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) και όλων των σχετικών φορέων, λαμβάνοντας τα εξής πρόσθετα μέτρα:
 
 1. 1. Απολύμανση όλων των χώρων του Κολεγίου, από εξειδικευμένη εταιρία καθαρισμού, παρόλο που δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ πιθανό ή επιβεβαιωμένο κρούσμα.
 2. 2. Λεπτομερείς οδηγίες στο προσωπικό καθαριότητας του Κολεγίου, για επαρκή και τακτικό αερισμό των τάξεων, καλό καθαρισμό των τουαλετών και σωστή απολύμανση των χώρων, καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας και με ειδική μέριμνα και σχολαστική καθαριότητα στα πόμολα της πόρτας, στις κουπαστές, σε διακόπτες και σε οτιδήποτε χρησιμοποιείται-αγγίζεται από πολλά άτομα. 
 3. 3. Τοποθέτηση συσκευών αντισηπτικού σε κάθε σχολική τάξη και κάθε βοηθητική αίθουσα.
 4. 4. Λεπτομερή ενημέρωση από τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, τους γιατρούς και τις νοσηλεύτριες του σχολείου μας, πάνω στις τελευταίες εξελίξεις, ώστε να λαμβάνονται όλα τα κατάλληλα μέτρα. 
 5. 5. Καθημερινή ενημέρωση, γραπτή και προφορική, σε μαθητές,  εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό για τους κανόνες ατομικής υγιεινής. Η ενημέρωση γίνεται κατά τη διάρκεια της πρωινής προσευχής, μέσα στις τάξεις, σε έκτακτες καθημερινές συνεδριάσεις, με ενημερωτικό υλικό στους πίνακες ανακοινώσεων όλων των βαθμίδων, εντός και εκτός τάξεων, αλλά και σε όλα τα κοινωνικά μέσα του σχολείου. 
 6. 6. Ακύρωση όλων των εκπαιδευτικών ταξιδιών στο εξωτερικό, τροποποίηση ή ακύρωση όλων των εκπαιδευτικών επισκέψεων.
 7. 7. Ακύρωση όλων των διαγωνισμών που διοργανώνονται από το Κολέγιό μας, αλλά και ακύρωση συμμετοχής των ομάδων μας σε οποιονδήποτε διαγωνισμό, σε εθνικό ή ευρωπαϊκό επίπεδο.
 
Επίσης, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι, σε περίπτωση που κλείσουν τα σχολεία, με απόφαση - εντολή του ΕΟΔΥ, το Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» θα βρίσκεται σε τακτική επικοινωνία με  όλους τους Γονείς και Κηδεμόνες, μέσω ανακοινώσεων στα κοινωνικά μέσα και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Για όλες τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις θα λαμβάνετε συνεχείς ενημερώσεις. Επιπρόσθετα, το εκπαιδευτικό προσωπικό του Κολεγίου μας είναι έτοιμο να αναλάβει τα απαραίτητα μέτρα τροποποίησης της ύλης ή ακόμα και της παροχής εξ αποστάσεως βοήθειας προς τους μαθητές.
 
Ζητούμε συγγνώμη για οποιαδήποτε αναστάτωση αλλά, καθώς η υγεία και η ασφάλεια των παιδιών μας είναι βασική μέριμνα όλων μας, θεωρούμε δεδομένη την κατανόησή σας και την αυστηρή τήρηση των παρακάτω κανόνων υγιεινής:
 1. 1. Σε περίπτωση που κάποιος μαθητής εμφανίσει συμπτώματα γρίπης, ακόμα και ένα απλό συνάχι, επιβάλλεται να παραμείνει στο σπίτι και να επιστρέψει στο σχολείο 48 ώρες μετά την παρέλευση των συμπτωμάτων.
 2. 2. Σε περίπτωση που κάποιος γονέας ή μαθητής παρουσιάσει πυρετό, βήχα, πονόλαιμο, αρθραλγίες, μυαλγίες, καταβολή και δυσκολία στην αναπνοή, συστήνουμε να ακολουθήσει τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και να ενημερώσει σχετικά τη διεύθυνση του Κολεγίου. Επίσης, σε αυτή την περίπτωση συστήνεται η άμεση επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ, τηλ: 210.52.12.054.
 
Γενικότερες οδηγίες ατομικής υγιεινής:
 1. • Αποφυγή στενής επαφής, εφόσον αυτό είναι δυνατό, με οποιοδήποτε άτομο εμφανίζει συμπτώματα από το αναπνευστικό, όπως βήχα ή πταρμό (φτέρνισμα). Αυτό ιδιαίτερα ισχύει για τα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.
 2. • Αποφυγή επαφής χεριών με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα για τη μείωση του κινδύνου μόλυνσης.
 3. • Σε βήχα ή φτέρνισμα, κάλυψη της μύτης και του στόματος με το μανίκι στο ύψος του αγκώνα ή με χαρτομάντηλο, ρίψη του χρησιμοποιημένου χαρτομάντηλου στους κάδους απορριμμάτων και επιμελές πλύσιμο των χεριών.
 4. • Τακτικό και επιμελές πλύσιμο των χεριών με υγρό σαπούνι και νερό, για τουλάχιστον 20’’, πριν από τη λήψη τροφής και μετά την επίσκεψη στην τουαλέτα, και προσεκτικό στέγνωμα χεριών με χάρτινες χειροπετσέτες μιας χρήσης και ρίψη τους στους κάδους απορριμμάτων.
 5. • Εναλλακτικά, αντί για το πλύσιμο χεριών, μπορεί να εφαρμοστεί καλό τρίψιμο των χεριών με αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα ή χαρτομάντηλα με αλκοόλη.
 6. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία, την κατανόηση και τον σεβασμό στους κανόνες υγιεινής και στα μέτρα πρόληψης που λαμβάνουμε. Στο Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» θέτουμε στο επίκεντρο της μέριμνάς μας την προστασία της υγείας και ελπίζουμε ότι η «παγκόσμια, αυτή, επείγουσα κατάσταση» (σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας), σύντομα, θα αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά.
 

Logo Delasalle

 

Ελληνογαλλικό Κολέγιο

"ΔΕΛΑΣΑΛ" 

Τ.Θ. 6,57010 Πεύκα 
Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310 673252

Fax: 2310 673348

email: info@delasalle.gr

 

saint paul

 

Ελληνογαλλική Σχολή

"Ο Άγιος Παύλος" 

Χαρ.Τρικούπη 36

Τ.Θ. 185 36 Πειραιάς

Τηλ: 210 45 11 954

Fax: 210 45 37 721

 

email: fec@saintpaul.gr

 

Δημοτικό Σχολείο

"ΔΕΛΑΣΑΛ" 

Κυβέλης 19

Τ.Θ. 174 56 Άλιμος

Τηλ: 210 99 04 010-3

Fax: 210 99 04 014

 

email: delasalle@saintpaul.gr

 

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΔΕΛΑΣΑΛ ΣΥΡΟΥ 

Ανδρέα Κάργα 12-14

Τ.Θ. 841 00 Έρμούπολη

Σύρος

Τηλ: 22810 87713

Fax: 22810 82208

 

email: sgschool@otenet.gr

 

 

 

Ελληνογαλλική Σχολή Ουρσουλινών

Μαρούσι: Νηπιαγωγείο - Δημοτικό Σχολείο

Τηλ: 210 8020285

e-mail: info_nipio1@ursulines.gr

e-mail: info_dimotiko@ursulines.gr

 

Ν.Ψυχικό: Γυμνάσιο - Γενικό Λύκειο

Τηλ.: 210 6712 228

e-mail: info_gimnasio@ursulines.gr

e-mail: ecole@ursulines.gr

Ελληνογαλλικό Κολέγιο ΔΕΛΑΣΑΛ © 2012 | Σχεδιασμός & Ανάπτυξη: Αριστέα Νάστου | Gavern Framework, 2010-11 GavickPro | All rights reserved.