Register

User Registration

A+ A A-

AMBASSADEUR DE CLASSE - CLASS AMBASSADOR - ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ ΤΑΞΗΣ

Το Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» παρουσιάζει το πρόγραμμα των «Πρεσβευτών Τάξης», με σκοπό να ενδυναμώσει το δίκτυο των αποφοίτων, να προσφέρει πολύτιμη βοήθεια στους μαθητές του Κολεγίου και να δημιουργήσει ισχυρούς δεσμούς με τον Σύλλογο Αποφοίτων και Φίλων του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ».

Γιατί ο απόφοιτος του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ» έχει δύναμη!
 
 

Τι σημαίνει ο τίτλος «Πρεσβευτής Τάξης»;

O Πρεσβευτής Τάξης είναι ο απόφοιτος ενός συγκεκριμένου σχολικού έτους, ο οποίος αποτελεί τον βασικό συντελεστή επαφής των αποφοίτων, τόσο με το σχολείο τους όσο και με τους υπόλοιπους αποφοίτους του Κολεγίου. Είναι αυτός που ενθαρρύνει τους συμμαθητές του να δημιουργήσουν ισχυρούς δεσμούς με το λασαλιανό δίκτυο και να ανοίξουν έναν δίαυλο επικοινωνίας και συνεργασίας με ολόκληρη τη λασαλιανή κοινότητα αλλά και με τους Φίλους του Κολεγίου, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ο Πρεσβευτής Τάξης είναι πάντα πρόθυμος να βοηθήσει το σχολείο του, αλλά και να φέρει τους αποφοίτους - συμμαθητές του πιο κοντά σε αυτό. Μαζί και από Κοινού, οι Πρεσβευτές Τάξης θα δώσουν δύναμη σε ολόκληρη την κοινότητα των αποφοίτων στην Ελλάδα αλλά και σε όλον τον κόσμο.
 

Ο ρόλος του Πρεσβευτή Τάξης

  • - Οργανώνει συναντήσεις με τους συμμαθητές της χρονιάς του και στέλνει πληροφοριακό υλικό στον Υπεύθυνο Επικοινωνίας του Κολεγίου.  
  • - Μεταφέρει τις ιδέες και προτάσεις των αποφοίτων στον Υπεύθυνο Επικοινωνίας του Κολεγίου. 
  • - Καλεί και ενθαρρύνει τους συμμαθητές του να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις του Κολεγίου. 
  • - Συμμετέχει σε προγράμματα mentoring του Κολεγίου. 
  • - Βοηθάει τους μαθητές του Κολεγίου στα προγράμματα Σχολικού Προσανατολισμού.
  • - Συμμετέχει ως εθελοντής σε δράσεις του Κολεγίου και προτρέπει τους συμμαθητές του να συμμετέχουν και αυτοί ενεργά.
  • - Σε περίπτωση που διαμένει στο εξωτερικό, βοηθάει τους αποφοίτους με πληροφορίες για εύρεση κατοικίας ή άλλα θέματα.
  • - Εκπροσωπεί το Κολέγιο σε ομιλίες σχετικές με τον τομέα σπουδών ή ενασχόλησής του.
  • - Αποτελεί έναν από τους συνδετικούς κρίκους μεταξύ του Κολεγίου και του Συλλόγου Αποφοίτων.
  • - Τα στοιχεία του είναι προσβάσιμα σε όλους τους τελειοφοίτους και λοιπούς αποφοίτους.
 

Αρμοδιότητες του Πρεσβευτή Τάξης

  • - Συμμετέχει σε δύο συναντήσεις με τη Γενική Διεύθυνση του Κολεγίου, με σκοπό να ενημερώνεται για τις εξελίξεις, δράσεις και νεότερα, τόσο του Κολεγίου όσο και του λασαλιανού δικτύου.
  • - Συμμετέχει στις συναντήσεις των Πρεσβευτών Τάξης.
  • - Βοηθάει τον Υπεύθυνο Επικοινωνίας του Κολεγίου στη διοργάνωση εκδηλώσεων και εθελοντικών δράσεων.
  • - Ακολουθεί πιστά όσα τού υπαγορεύει ο ρόλος του και συνεργάζεται αρμονικά με τους υπόλοιπους Πρεσβευτές.
 

Το προφίλ του Πρεσβευτή Τάξης 

  • - Είναι πρόθυμος να βοηθήσει και να συμμετέχει σε ό,τι του ανατεθεί.
  • - Είναι φιλικός, ενθουσιώδης και επικοινωνιακός. 
  • - Είναι ικανός να παίρνει πρωτοβουλίες, να οργανώνει και να υλοποιεί δράσεις.
  • - Έχει την ικανότητα να ενθαρρύνει την ομάδα και να υποστηρίζει, με κάθε τρόπο, τα μέλη της.
  • - Είναι έμπιστος, ειλικρινής και υπομονετικός.
 
Ο κάθε Πρεσβευτής Τάξης θα αναλαμβάνει τον ρόλο αυτόν για τρία (3) έτη. Μετά το πέρας της τριετίας και εάν υπάρχει άλλος ενδιαφερόμενος/η απόφοιτος/η της ίδιας χρονιάς για τον ρόλο αυτόν, τότε αναλαμβάνει ο νέος Πρεσβευτής (με την έγκριση, βεβαίως, της Διεύθυνσης του Κολεγίου). Εάν όμως ο Πρεσβευτής επιθυμεί να ανανεώσει τη θητεία του, τότε ο ρόλος του ανανεώνεται για άλλη μια τριετία, με την προϋπόθεση να εκπαιδεύσει και έναν νέο Πρεσβευτή.
 

Οι Πρεσβευτές Τάξης για τα έτη 2007 - 2021 είναι οι παρακάτω:

Θέμης Χολερίδης
2007
Ο Θέμης Χολερίδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από το Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» το 2007. Σπούδασε στην Πολυτεχνική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και, έχοντας έντονη παρουσία στα  φοιτητικά δρώμενα της Ξάνθης, εκλέχθηκε Πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών. To 2014 μετακόμισε στη Γαλλία, όπου συνέχισε τις σπουδές του στην Grande École της Grenoble (Grenoble-INP). Αφού ολοκλήρωσε  με επιτυχία τις μεταπτυχιακές του σπουδές, εγκαταστάθηκε στο Βέλγιο, και συγκεκριμένα στις Βρυξέλλες, όπου ζει και εργάζεται μόνιμα. Για τον Θέμη το «ΔΕΛΑΣΑΛ» είναι σαν οικογένεια και ο ίδιος του έχει προσφέρει στήριξη, με μεγάλη προθυμία, κατά το παρελθόν, σε διάφορες δράσεις του Κολεγίου.
 
Επικοινωνία: themchol<at>gmail.com
 

Κωνσταντίνος Μιάχας
2008
Ο Κωνσταντίνος Μιάχας γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από το Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» το 2008. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, στο Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών. Το 2013 μετακόμισε στην Ελβετία όπου συνέχισε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο της Λουκέρνης. Αφού ολοκλήρωσε με επιτυχία τις μεταπτυχιακές του σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, από το Πανεπιστήμιο του Σιάτλ, ξεκίνησε να εργάζεται ως Διευθυντής του Τομέα Τροφίμων και Ποτών, στο Ξενοδοχείο Novotel της Ζυρίχης. Ο Κωνσταντίνος πιστεύει στη δύναμη της ομάδας και το motto του είναι: Sky is the Limit. Στον ελεύθερό του χρόνο τού αρέσει να ασχολείται με τον αθλητισμό και να ταξιδεύει.
 
Επικοινωνία: kmiachas<at>hotmail.com

Αγγελίνα Βλάχου
2009
Η Αγγελίνα Βλάχου γεννήθηκε, σπούδασε, ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από το Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» το 2009 και διετέλεσε μέλος της αποστολής του σχολείου στο συνέδριο Harvard Model Congress Europe για τα έτη 2007 και 2008, κερδίζοντας, τη δεύτερη χρονιά, το βραβείο καλύτερης συμμετοχής ως μέλος του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Α.Π.Θ. το 2013 και έκτοτε εργάζεται ως δικηγόρος. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στο Δημόσιο Δίκαιο και την Πολιτική Επιστήμη του Α.Π.Θ., ενώ τώρα είναι υποψήφια Διδάκτορας  και ακαδημαϊκή συνεργάτης της έδρας του Συνταγματικού Δικαίου. Aγαπά τον καλό κινηματογράφο και την καλή λογοτεχνία, δεν υποτιμά ποτέ τη δύναμη του καθημερινού γέλιου και της δυνατής φιλίας και πιστεύει ακράδαντα στην ικανότητα των ανθρώπων να εξελίσσονται καθημερινά. Θεωρεί πως ο θεσμός των class ambassadors θα συμβάλλει στην περαιτέρω προβολή των αξιών του Κολεγίου και στην ενίσχυση του αισθήματος του «ανήκειν» στα μέλη της κοινότητάς του. 
 
Επικοινωνία:  angelinvla<at>outlook.com
Facebook: Angelina Vlachou 
Instagram: @angeline_vl 

Χριστίνα Γιασίν
2010
Η Χριστίνα Γιασίν αποφοίτησε από το Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ»  το έτος 2010. Είναι πτυχιούχος Νομικής του Α.Π.Θ., με μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στο Δημόσιο δίκαιο και τις Πολιτικές Επιστήμες. Εργάζεται ως δικηγόρος στη Θεσσαλονίκη, τα τελευταία 3 χρόνια. Το 2020 εισήχθη στην Εθνική Σχολή Δικαστών και έκανε το όνειρό της πραγματικότητα. Δέχθηκε με τιμή τη θέση του class ambassador, καθώς πιστεύει ότι μπορεί να βοηθήσει, είτε ως δικηγόρος είτε ως απόφοιτος του Κολεγίου, δίνοντας συμβουλές σε μαθητές και γονείς για τη μετέπειτα καριέρα των αποφοίτων και την εξέλιξή τους σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο. Θεωρεί πως το πρόγραμμα αυτό ανοίγει νέους ορίζοντες στην εκπαίδευση στην Ελλάδα, καθώς η σκοπιά του αποφοίτου είναι αυτή που θα οδηγήσει τους μαθητές στην επιλογή της κατάλληλης  για αυτούς πορείας στη ζωή τους. 
 
Επικοινωνία: chrisgiasin<at>windowslive.com

Αλεξάνδρα Σπυριδοπούλου
2011
Η Αλεξάνδρα Σπυριδοπούλου αποφοίτησε το 2011 από το Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ». Είναι πτυχιούχος μηχανικός Πολεοδομίας, Χωροταξίας και Ανάπτυξης της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και είπε τον όρκο, ως αριστούχος απόφοιτος. Ασχολείται με τον εθελοντισμό και έχει συμμετάσχει σε διάφορα συνέδρια και διεθνή προγράμματα, όπως το «1ο Summer School για τη βιώσιμη ανάπτυξη και τον τουρισμό» υπό την αιγίδα του Α.Π.Θ. και του CHIBA University της Ιαπωνίας. Το 2017 ολοκλήρωσε με επιτυχία το μεταπτυχιακό της στην Οργάνωση και Διοίκηση Έργων της École d'Urbanisme de Paris (IAE École de Management France). Έκτοτε ζει και εργάζεται στο Παρίσι ως Project Μanager. Ως μαθήτρια συμμετείχε ενεργά σε εξωσχολικές δραστηριότητες υπό την καθοδήγηση των καθηγητών του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ», όπως στο μαθητικό συνέδριο του Harvard University -  HMCE (στις Βρυξέλλες), στην εκπαιδευτική εκδρομή στο εργαστήριο του CERN (Γενεύη), στις μαθητικές ανταλλαγές με τη Γαλλία, στην ορχήστρα του Κολεγίου κ.ά. Είναι μεγάλη η χαρά της και, ταυτόχρονα, τιμή της να εκπροσωπήσει τον θεσμό του πρεσβευτή της τάξης. Πιστεύει ότι θα συμβάλλει στην ενίσχυση της σχέσης μαθητών και αποφοίτων και ελπίζει ότι θα ελκύσει το ενδιαφέρον φιλόδοξων νέων να «ανοίξουν τα φτερά τους» εντός Ελλάδας ή στο εξωτερικό. Αγαπημένη της φράση “Les voyages forment la jeunesse!”  
 
Επικοινωνία: spyridopoulou@hotmail.com 
LinkedIn: linkedin.com/in/aspyrido 
Facebook: Alexandra Spyridopoulou 

Ζακλίν Δασύρα
2012
Η Ζακλίν Δασύρα γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη και αυτή τη στιγμή κατοικεί στο Παρίσι. Είναι απόφοιτος του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ» Θεσσαλονίκης και «Class Ambassador» της τάξης του 2012. Σπούδασε Ελληνική Φιλολογία στο Α.Π.Θ., με ειδίκευση Κλασικών Σπουδών και, στη συνέχεια, ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στη «Διδασκαλία της Ελληνικής ως ξένης γλώσσας». Αυτή τη στιγμή διδάσκει την ελληνική γλώσσα σε ανθρώπους από όλο τον κόσμο, κάτι το οποίο αγαπάει πάρα πολύ. Στον ελεύθερό της χρόνο τής αρέσει να βλέπει σειρές, να διαβάζει βιβλία και να γυμνάζεται. Πιστεύει ότι το πρόγραμμα των «Πρεσβευτών τάξης» θα βοηθήσει στη δημιουργία ενός στενού δεσμού μεταξύ των αποφοίτων του Κολεγίου μας και θα συμβάλλει στην ακαδημαϊκή και επαγγελματική τους εξέλιξη.  
 
Επικοινωνία: zaklindasy<at>gmail.com

Χρυσούλα Γκανά
2013
Ο Χρυσούλα Γκανά γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από το Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» το 2013. Κατά τη διάρκεια των μαθητικών της χρόνων, συμμετείχε σε πολυάριθμες δραστηριότητες και μαθητικές διοργανώσεις, όπως αυτή του Γαλλόφωνου Μοντέλου Ηνωμένων Εθνών στη Χάγη. Είναι πτυχιούχος Νομικής του Α.Π.Θ., με μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στο Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο. Ενεργό πάντα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Φοιτητών Δικαίου, κατείχε σημαντικές θέσεις στον Τομέα οργάνωσης Σεμιναρίων και Συνεδρίων. Επί σειρά 5 ετών συμμετείχε στην προσομοίωση του Μοντέλου Ηνωμένων Εθνών, τόσο ως διαγωνιζόμενη, κερδίζοντας αρκετά βραβεία όσο και αργότερα ως προεδρεύουσα επιτροπών του συνεδρίου και της οργανωτικής ομάδας. Η Χρυσούλα, αυτή την περίοδο, ζει στο Νότινχαμ της Αγγλίας, όπου ακολουθεί μεταπτυχιακές σπουδές στο Διεθνές Δίκαιο. Πιστεύει ότι η συνεργασία και η ομαδική δουλειά μπορούν να κάνουν θαύματα και το motto της είναι: "Η ζωή είναι αυτό που συμβαίνει σε σας, ενώ είστε απασχολημένοι, κάνοντας άλλα σχέδια". Τον ελεύθερο χρόνο της τής αρέσει να γυμνάζεται, να πηγαίνει βόλτες με φίλους και να παρακολουθεί τηλεόραση. 
 
Επικοινωνία: chrys.gkana<at>gmail.com
Facebook: Chrysoula Gkana
Instagram: chrysoulagk
Twitter: ChrysGk

Λυδία Χαϊτίδου
2014
Η Λυδία Χαϊτίδου αποφοίτησε από το Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» το 2014. Πρόσφατα ολοκλήρωσε  τις σπουδές της στο τμήμα Νομικής του Α.Π.Θ., και έκτοτε εργάζεται ως ασκούμενη δικηγόρος στη Θεσσαλονίκη, στην οποία και διαμένει μόνιμα. Στον ελεύθερό της χρόνο ασχολείται ερασιτεχνικά με τη φωτογραφία και, καιρού επιτρέποντος, με την ιστιοπλοΐα, καθώς λατρεύει τον ήλιο και τη θάλασσα. Θεωρεί ότι ο θεσμός των πρεσβευτών τάξης (class ambassadors) ενσαρκώνει και επικαιροποιεί το πρότυπο των λασαλιανών αξιών της αδελφοσύνης, της συλλογικής δράσης και της κοινωνικής προσφοράς και νιώθει τυχερή που έχει επιλεχθεί από τη Διεύθυνση του Κολεγίου ως μια από τις εκπροσώπους αυτού του προγράμματος.
 
Επικοινωνία: lydiachtd<at>gmail.com

Ξένια Βασιλειάδου
2015
Η Ξένια Βασιλειάδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε το 2015 από το Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ». Το πτυχίο της στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας αποτέλεσε το διαβατήριό της για τις μεταπτυχιακές της σπουδές στον Επιστημονικό κλάδο της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο των Πατρών. Λατρεύει το επάγγελμά της και εργάζεται ως νηπιαγωγός σε ιδιωτική επιχείρηση στη Θεσσαλονίκη. Της αρέσει να εκφράζεται μέσω της τέχνης, καθώς, όπως είπε ο Πάμπλο Πικάσο, “Η τέχνη ξεπλένει από την ψυχή τη σκόνη της καθημερινότητας”. Η ίδια της πιστεύει ότι η συνεργασία της με το Κολέγιο θα ισχυροποιήσει τις σχέσεις σχολείου και αποφοίτων. Το σχολείο, άλλωστε,  μπορεί να συνεισφέρει και στην ενήλικη ζωή! Στο δίκτυο αυτό, λοιπόν, ο ένας θα είναι αρωγός του άλλου. Όλοι μαζί και από κοινού! 
 
Επικοινωνία: vasileiadouxenia<at>yahoo.gr

Νάσια Ντιγκμπασάνη
2016
H Νάσια Ντιγκμπασάνη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από το Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» το 2016. Κατά τη διάρκεια των μαθητικών της χρόνων, συμμετείχε σε πολυάριθμες δραστηριότητες και μαθητικές διοργανώσεις, όπως αυτή του Γαλλόφωνου Μοντέλου Ηνωμένων Εθνών στην Τουρκία και στο Παγκόσμιο Μαθητικό Συνέδριο του Πανεπιστημίου Harvard, στην Ισπανία.  Ως μαθήτρια ήταν ενεργό μέλος πολλών ομίλων, όπως αυτών του Θεάτρου και του Χορού. Βρίσκεται στα τελευταία έτη των σπουδών της, στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Θράκης και είναι ενεργό μέλος και υπεύθυνη διοργάνωσης του Ιατρικού Φοιτητικού Συνεδρίου, το οποίο πραγματοποιείται κάθε άνοιξη στην Ελλάδα. Πιστεύει στον εθελοντισμό, στην ομαδική δουλειά και το ομαδικό πνεύμα. Ο Winston Churchill την επηρέασε με τα λόγια του: "Ποτέ μην εγκαταλείπετε κάτι που δεν περνάει ούτε μέρα χωρίς να το σκεφτείτε". Πιστεύει ότι ο θεσμός του "Πρεσβευτή Τάξης" θα βοηθήσει το δίκτυο των αποφοίτων να συνεργαστούν  μεταξύ τους και να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον ανοιχτό σε άλλους αποφοίτους, μαθητές αλλά και φίλους του Κολεγίου, στο οποίο θα ανταλλάσσονται ιδέες και εμπειρίες. 
 
Επικοινωνία: nassiadigbassani<at>gmail.com
Facebook: Nassia Digbassani 
Instagram: nassiadigbassani 

Νικολέτα Ρουμπίδου
2017
Η Νικολέττα Ρουμπίδου-Σακαλή αποφοίτησε από το Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» το 2017. Μεγάλωσε και ζει στη Θεσσαλονίκη μαζί με την οικογένειά της. Είναι φοιτήτρια του τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας στο Α.Π.Θ. και συγχρόνως παρακολουθεί μαθήματα στο Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας (τομέας Επικοινωνίας και Νέων Μέσων) στη Θεσσαλονίκη. Κατά τη διάρκεια της φοίτησής της στο Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ», συμμετείχε σε πολλές δραστηριότητες, όπως σε αγώνες επιχειρηματολογίας/αντιλογίας (στα ελληνικά και στα γαλλικά), στο πρόγραμμα ιστιοπλοΐας με μαθητές από την Ελλάδα, τη Γαλλία και την Τουρκία και στη θεατρική ομάδα του Κολεγίου, με την οποία διαγωνίστηκε στο 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Εφηβικού Γαλλόφωνου Θεάτρου, ARTSCENE. Το Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» τής προσέφερε την ευκαιρία να εξελιχθεί ως προσωπικότητα, να καλλιεργηθεί πνευματικά, να γνωρίσει και να αγαπήσει τη γαλλική γλώσσα και τον γαλλικό πολιτισμό και το πιο σημαντικό: να σέβεται τη διαφορετικότητα.
 
Επικοινωνία: nroumpidou<at>gmail.com

Δημήτρης Μπουφίδης
2018
 
Ο Δημήτρης Μπουφίδης είναι προπτυχιακός φοιτητής του τμήματος Μηχανικών Βιοϊατρικής (Biomedical Engineering) του University of Sheffield στη Μεγάλη Βρετανία. Αποφοίτησε από το Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» το 2018 με την τιμή να είναι ο πρώτος μαθητής του σχολείου που έλαβε τον έπαινο "Βραβείο Δελασάλ". Αποτελεί πλέον τον πρεσβευτή της τάξης του, ελπίζοντας μέσα από αυτό το πρόγραμμα να διατηρήσει ενεργή τη σχέση των αποφοίτων με το σχολείο. O Δημήτρης είναι ομιλητής TEDx, η εθελοντική του προσφορά έχει δημοσιευτεί σε κορυφαία δημοσιογραφικά δίκτυα, όπως το The Guardian και το BBC News, και πιστεύει ακράδαντα ότι ο καλύτερος τρόπος για να προβλέψεις το μέλλον είναι να το δημιουργήσεις. Challenge accepted!
 
Επικοινωνία: dimitris<at>boufidis.com
Facebook: /boufidis.dimitris
Instagram: dimitris.boufidis 

Εβίτα Δασύρα
2019
Η Εβίτα Δασύρα γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από το Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» το 2019, λαμβάνοντας τον έπαινο "Βραβείο Δελασάλ".  Είναι τιμή της που έχει επιλεχθεί από τη Διεύθυνση του Κολεγίου ως Πρεσβευτής της Τάξης της. Η Εβίτα είναι φοιτήτρια του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Στον ελεύθερο χρόνο της, της αρέσει να μαγειρεύει (ειδικά γλυκά) και να χορεύει. Είναι αρχάρια στην τέχνη της ραπτικής και λατρεύει την εσωτερική διακόσμηση. Για την Εβίτα, το «ΔΕΛΑΣΑΛ» είναι περισσότερο από ένα συνηθισμένο σχολείο. Είναι το σύνολο εκείνο των ανθρώπων που βοηθούν τους μαθητές να φτάσουν εκεί που μπορούν, να εκμεταλλευτούν τα ταλέντα τους και να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα. Τους βοηθούν να είναι ευτυχισμένοι, άρα επιτυχημένοι. Η Εβίτα πιστεύει ότι το πρόγραμμα του "Πρεσβευτή της Τάξης" θα βοηθήσει πολλούς αποφοίτους να καταλάβουν τη δύναμη που κρύβει το να είσαι παιδί του «ΔΕΛΑΣΑΛ».  
 
Επικοινωνία: dasyevita<at>gmail.com
Facebook: Evita Dasyra 
Instagram: evitadasy

Βασίλης Ορφανίδης
2020
Ο Βασίλης Ορφανίδης είναι το νεότερο μέλος της ομάδας των Class Ambassadors. Αποφοίτησε από το Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» το έτος 2020 και κατάφερε να εισαχθεί στη σχολή των ονείρων του: το Τμήμα Φυσικής του Α.Π.Θ. Τα επόμενα χρόνια, στόχος του είναι να αποκτήσει όσο περισσότερες γνώσεις και εμπειρίες μπορεί και να τις αξιοποιήσει, για να εμπνεύσει τους γύρω του, όπως κάποιοι άνθρωποι ενέπνευσαν αυτόν. Πηγή έμπνευσης θα είναι, λοιπόν, και το πρόγραμμα των Class Ambassadors, τόσο για μαθητές και απόφοιτους όσο και για τον ίδιο, φιλοδοξώντας να προσφέρει ουσιαστική βοήθεια στη μετέπειτα πορεία των αποφοίτων με τις προκλήσεις που έπονται. 
 
Επικοινωνία: billorfanidis39<at>gmail.com
Facebook: Βασίλης Ορφανίδης
Instagram: vasilis.orf 

Γιώργος Πατιώς
2021
Ο Γιώργος Πατιώς γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από το Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» το 2021, έλαβε το «Βραβείο Δελασάλ» και είναι φοιτητής στο τμήμα Πληροφορικής του Α.Π.Θ. Λατρεύει τον αθλητισμό, από την ποδηλασία μέχρι το tae kwon do, ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ την κιθάρα του. Μέσω του θεσμού των Class Ambassadors επιθυμεί να χτίσει νέες φιλίες και να αποκτήσει όμορφες εμπειρίες, διατηρώντας, παράλληλα, στενές σχέσεις με το σχολείο που διαμόρφωσε τον χαρακτήρα του. Πιστεύει ότι η ζωή δεν είναι μια στατική εικόνα, αλλά μια πολύχρωμη ιστορία γεμάτη ανατροπές και ευχάριστες εκπλήξεις. Ως αφηγητής, λοιπόν, της δικής του ιστορίας, είναι έτοιμος να βοηθήσει τους αποφοίτους να προσαρμοστούν στη μελλοντική ζωή και να ζήσουν το δικό τους παραμύθι.
Επικοινωνία: gpatios<at>delasalle.gr

Γιώργος Οικονομίδης
2022
Ο Γιώργος Οικονομίδης είναι απόφοιτος του έτους 2022 του Κολεγίου και, από φέτος, φοιτητής στο τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Συστημάτων στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος. Από μικρός του άρεσε η έρευνα και η εξερεύνηση, στοιχεία που διατήρησε και στην εφηβική του ηλικία. Ανήσυχο πνεύμα καθώς ήταν, συμμετείχε σε εθελοντικές οργανώσεις, ξενόγλωσσους διαγωνισμούς και άλλες ομαδικές δράσεις. Όλα τα παραπάνω τον βοήθησαν να διαμορφώσει το κατάλληλο ήθος, ώστε να επιλεγεί για το τιμητικό βραβείο «ΔΕΛΑΣΑΛ». Εκτός από λάτρης της τεχνολογίας και των υπολογιστών, ο Γιώργος ασχολείται ερασιτεχνικά με τη μουσική και τη ζωγραφική. Στόχος του είναι, μέσω του προγράμματος “Class Ambassador”, να προσφέρει και να μοιραστεί με άλλους τις αξίες που το «ΔΕΛΑΣΑΛ» τού εμφύσησε.
Επικοινωνία: gikonomidis<at>delasalle.gr

Χρήστος Νικολάου
2023
Ο Χρήστος Νικολάου αποφοίτησε το 2023 από το Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ», μετά από 14 χρόνια φοίτησης. Κατάφερε να εισαχθεί στο τμήμα Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, πετυχαίνοντας έτσι τον στόχο που είχε από μικρός. Παράλληλα με τις ακαδημαϊκές του επιτυχίες, είχε σημαντικές διακρίσεις στον αθλητισμό, σε πολλά αθλήματα, αλλά αυτό που τον κέρδισε τελικά ήταν η κωπηλασία, με την οποία ασχολήθηκε σε επίπεδο πρωταθλητισμού, κερδίζοντας πανελλήνια και βαλκανικά μετάλλια με τον Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης και την Εθνική Ελλάδος. Ασχολείται, επίσης, ερασιτεχνικά με την τέχνη της φωτογραφίας. Είναι πάντα πρόθυμος και θέλει να βοηθά τον συνάνθρωπό του χωρίς αντάλλαγμα. Αγαπά τον εθελοντισμό, τη φύση και, ιδιαίτερα, τη θάλασσα, πράγμα που τον έκανε να ασχοληθεί ενεργά με τον ναυτοπροσκοπισμό. Είναι μέλος του 9ου συστήματος Ναυτοπροσκόπων Καλαμαριάς, εδώ και 12 χρόνια. Μέσω του προγράμματος του Class Ambassador, θέλει να αποκτήσει νέες εμπειρίες και να βοηθήσει πολλούς αποφοίτους.
Επικοινωνία: xnikolaou<at>delasalle.gr

 


Σε περίπτωση που επιθυμείτε να δοθούν τα στοιχεία επικοινωνίας σας στον Πρεσβευτή της Τάξης σας, παρακαλούμε να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα συμμετοχής.

 

-- ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ με τον «ΠΡΕΣΒΕΥΤΗ» της τάξης μου

 

Γίνε και εσύ Πρεσβευτής Τάξης

Το Σχολείο σου ψάχνει Πρεσβευτές Τάξης, από όλα τα έτη. Αν πιστεύεις ότι είσαι ο επόμενος, τότε σε περιμένουμε να δηλώσεις συμμετοχή. Μπορείς να κάνεις και εσύ πιο δυνατό τον Σύλλογο Αποφοίτων. Έχεις τη δύναμη. 
 
 

Τρόποι Επικοινωνίας

Αν θέλετε να λάβετε περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα των Πρεσβευτών Τάξης, σας παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με τη Γραμματεία Διοίκησης και Αποφοίτων στο τηλέφωνο: 2310 633 333 (εσ.6) ή να στείλετε μήνυμα στο sec<at>delasalle.gr
 
 
 
 
 
 
 

Logo Delasalle

 

Ελληνογαλλικό Κολέγιο

"ΔΕΛΑΣΑΛ" 

Τ.Θ. 6,57010 Πεύκα 
Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310 633333

Fax: 2310 673348

email: info@delasalle.gr

 

saint paul

 

Ελληνογαλλική Σχολή

"Ο Άγιος Παύλος" 

Χαρ.Τρικούπη 36

Τ.Θ. 185 36 Πειραιάς

Τηλ: 210 45 11 954

Fax: 210 45 37 721

 

email: fec@saintpaul.gr

 

Δημοτικό Σχολείο

"ΔΕΛΑΣΑΛ" 

Κυβέλης 19

Τ.Θ. 174 56 Άλιμος

Τηλ: 210 99 04 010-3

Fax: 210 99 04 014

 

email: delasalle@saintpaul.gr

 

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΔΕΛΑΣΑΛ ΣΥΡΟΥ 

Ανδρέα Κάργα 12-14

Τ.Θ. 841 00 Έρμούπολη

Σύρος

Τηλ: 22810 87713

Fax: 22810 82208

 

email: sgschool@otenet.gr

 

 

 

Ελληνογαλλική Σχολή Ουρσουλινών

Μαρούσι: Νηπιαγωγείο - Δημοτικό Σχολείο

Τηλ: 210 8020285

e-mail: info_nipio1@ursulines.gr

e-mail: info_dimotiko@ursulines.gr

 

Ν.Ψυχικό: Γυμνάσιο - Γενικό Λύκειο

Τηλ.: 210 6712 228

e-mail: info_gimnasio@ursulines.gr

e-mail: ecole@ursulines.gr

Ελληνογαλλικό Κολέγιο ΔΕΛΑΣΑΛ © 2012 | Σχεδιασμός & Ανάπτυξη: Αριστέα Νάστου | Gavern Framework, 2010-11 GavickPro | All rights reserved.