Register

User Registration

A+ A A-

Δίκτυο συνεργαζόμενων σχολείων ASPnet - Δημοτικό «ΔΕΛΑΣΑΛ»

Από το 2000, διδακτικό και διοικητικό προσωπικό, μαθητικό δυναμικό, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και Διεύθυνση, δεσμευτήκαμε ότι θα εργαστούμε αρμονικά και με πνεύμα συνεργασίας, προκειμένου να κινητοποιηθεί το σχολείο και να υιοθετήσει μια αειφορική, συνολικά, λειτουργία. Αυτός ήταν ο στόχος όλων. Τα τρία χρόνια που συμμετείχαμε στον διαγωνισμό «Αειφόρο Σχολείο», το κοινό μας σύνθημα ήταν «Αγαπάμε την αειφορία, αγκαλιάζουμε τη ζωή».

Στο Δημοτικό «ΔΕΛΑΣΑΛ» γνωρίζουμε ότι η εκπαίδευση είναι έργο κατεξοχήν συλλογικό. Όλα τα μέλη της σχολικής Λασαλιανής κοινότητας στρατεύτηκαν γύρω από έναν κοινό στόχο: την υλοποίηση του «Εκπαιδευτικού Σχεδίου» του σχολείου, που ανανεώνεται κάθε χρόνο από τον Σύλλογο των Διδασκόντων, για να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των παιδιών και που αποσκοπεί στο να συμβάλλει στην ολική αγωγή και εκπαίδευση των μαθητών μας. Η εκπαίδευση για τον Σύλλογό μας στοχεύει στην πλήρη ανάπτυξη του ατόμου, στην ανάπτυξη του πνεύματος και του σώματος, της ευφυΐας, της ευαισθησίας, της αισθητικής, της υπευθυνότητας και της πνευματικότητας. Στην πράξη, οργανώνουμε την εκπαίδευση γύρω από τέσσερις βασικούς άξονες, οι οποίοι θα συνοδεύουν το άτομο, καθ’όλη τη διάρκεια της ζωής του, και θα αποτελούν τους πυλώνες της γνώσης: να μάθουμε να μαθαίνουμε, να μάθουμε να ενεργούμε, να μάθουμε να συμβιώνουμε, να μάθουμε να υπάρχουμε.

Το λασαλιανό σχολείο, με αδιάλειπτη λειτουργία 130 χρόνων στα εκπαιδευτικά δρώμενα της Θεσσαλονίκης, εξακολουθεί να πιστεύει στον σημαντικό ρόλο που παίζει η εκπαίδευση για το μέλλον των ανθρώπων και της κοινωνίας. Όλη η Λασαλιανή κοινότητα, δάσκαλοι και καθηγητές, έχουμε καθήκον να ενημερώσουμε και να εκπαιδεύσουμε τους μαθητές μας ως μελλοντικούς «πολίτες του κόσμου», με υγιή οικολογική συνείδηση, υπεύθυνη καταναλωτική συμπεριφορά και σεβασμό στην αειφόρο διαχείριση. Στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής, αφιερώσαμε και θα αφιερώνουμε όλες τις δυνάμεις μας, ώστε, με τη συνεργασία και των άλλων παραγόντων της σχολικής κοινότητας, αλλά και τη συμμετοχή μας σε επιμορφωτικές συναντήσεις εντός και εκτός σχολικής μονάδας, το σχολείο μας να γίνει ένα ακόμα καλύτερο αειφόρο σχολείο.

Ως ένα εκπαιδευτήριο, που διακρίθηκε ως «Αειφόρο Σχολείο» και στο οποίο υλοποιούνται ετησίως ποικίλα εκπαιδευτικά και ευρωπαϊκά προγράμματα σε όλες τις τάξεις ανταποκριθήκαμε με χαρά σε επίσημη πρόσκληση του Γραφείου Ευρωπαϊκών Θεμάτων του Υπουργείου Παιδείας να συμμετάσχουμε στο δίκτυο των συνεργαζόμενων σχολείων ASPnet. Το δίκτυο αυτό προτείνει στα εκπαιδευτικά ιδρύματα (Νηπιαγωγεία – Πανεπιστήμια) και υποστηρίζει δράσεις που αφορούν την Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά, την Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά, τις Παγκόσμιες Ημέρες, τα Δικαιώματα των παιδιών και την Αειφορία.

Το Δημοτικό «ΔΕΛΑΣΑΛ» και οι μαθητές του είναι περήφανοι για τα αποτελέσματα των εργασιών τους και για την τιμητική διάκριση («Σχολείο της UNESCO») που έλαβε το Σχολείο τους.

Πρόσφατες Ανακοινώσεις 2014-15

Logo Delasalle

 

Ελληνογαλλικό Κολέγιο

"ΔΕΛΑΣΑΛ" 

Τ.Θ. 6,57010 Πεύκα 
Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310 633333

Fax: 2310 673348

email: info@delasalle.gr

 

saint paul

 

Ελληνογαλλική Σχολή

"Ο Άγιος Παύλος" 

Χαρ.Τρικούπη 36

Τ.Θ. 185 36 Πειραιάς

Τηλ: 210 45 11 954

Fax: 210 45 37 721

 

email: fec@saintpaul.gr

 

Δημοτικό Σχολείο

"ΔΕΛΑΣΑΛ" 

Κυβέλης 19

Τ.Θ. 174 56 Άλιμος

Τηλ: 210 99 04 010-3

Fax: 210 99 04 014

 

email: delasalle@saintpaul.gr

 

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΔΕΛΑΣΑΛ ΣΥΡΟΥ 

Ανδρέα Κάργα 12-14

Τ.Θ. 841 00 Έρμούπολη

Σύρος

Τηλ: 22810 87713

Fax: 22810 82208

 

email: sgschool@otenet.gr

 

 

 

Ελληνογαλλική Σχολή Ουρσουλινών

Μαρούσι: Νηπιαγωγείο - Δημοτικό Σχολείο

Τηλ: 210 8020285

e-mail: info_nipio1@ursulines.gr

e-mail: info_dimotiko@ursulines.gr

 

Ν.Ψυχικό: Γυμνάσιο - Γενικό Λύκειο

Τηλ.: 210 6712 228

e-mail: info_gimnasio@ursulines.gr

e-mail: ecole@ursulines.gr

Ελληνογαλλικό Κολέγιο ΔΕΛΑΣΑΛ © 2012 | Σχεδιασμός & Ανάπτυξη: Αριστέα Νάστου | Gavern Framework, 2010-11 GavickPro | All rights reserved.