Την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου το Ε2 είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κ. Συμεών Παπαδόπουλο, ερευνητή του Ινστιτούτου Τεχνολογιών Πληροφορικής και επικοινωνιών του ΕΚΕΤΑ, την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου το Δ2 με τον κ. Βασίλη Κεχαγιά, ερευνητή στο Πανεπιστήμιο Κρήτης στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας/Ινστιτούτο Πληροφορικής και το Γ3 με τον κ. Παντελή Νατσιάβα, επικεφαλής του Ινστιτούτου Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών του ΕΚΕΤΑ.
Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων στα τμήματα Γ3 και Ε2 ενημερωθήκαμε για τις ερευνητικές υποδομές, τις καινοτόμες τεχνολογικές εφαρμογές που συνδυάζει το ΕΚΕΤΑ και ενδυναμώνει την εθνική οικονομία αλλά και αντιμετωπίζει προκλήσεις της κοινωνίας και σε διεθνές επίπεδο. Τέλος, στο πλαίσιο του επαγγελματικού προσανατολισμού ενημερωθήκαμε για τις σπουδές των ερευνητών και τις συνεργασίες τους.
Στο τμήμα Δ2 έγινε μία παρουσίαση για τη μελέτη των μηχανισμών μάθησης σε σχέση με την λειτουργία του εγκεφάλου σε επίπεδο κυττάρων, περιγραφή των αποτελεσμάτων των μέχρι τώρα ερευνών σε πειραματόζωα και ανάλυση της χρησιμότητας της έρευνας στην ιατρική και σε πολλούς άλλους τομείς.


