Vive le fantastique ή τα Γαλλικά αλλιώς

Vive le fantastique ή τα Γαλλικά αλλιώς

Για πρώτη φορά, το σχολείο μας συμμετείχε στον Διαγωνισμό Εκφραστικής Ανάγνωσης και Δραματοποιημένης Γραφής στα γαλλικά, που οργάνωσε η Ελληνογαλλική Σχολή Ουρσουλινών στην Αθήνα, το Σάββατο, 8 Φεβρουαρίου, με τίτλο «Vive le fantastique- VERSION POLAR». 
Πιο συγκεκριμένα, οι διαγωνιζόμενοι χωρίστηκαν σε μεικτές ομάδες και είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν και να συνεργαστούν με παιδιά από άλλα σχολεία. Στη συνέχεια, είτε δραματοποίησαν ένα απόσπασμα βιβλίου αστυνομικής λογοτεχνίας στα γαλλικά (επιπέδου Α2-Β1) ή συνέγραψαν και δραματοποίησαν μια αστυνομική ιστορία στα γαλλικά (επιπέδου Β1-Γ1). Η φαντασία και η δημιουργικότητα των μαθητών άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και απέδειξε έμπρακτα ότι η γαλλική γλώσσα μπορεί να αποτελέσει πηγή έμπνευσης. 
Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές μας Σ.Κ. και Μ.Β.Α., της Α’ Λυκείου, καθώς και στη μαθήτρια Μ.Κ, της Α1 Γυμνασίου, που συμμετείχαν στις ομάδες που διακρίθηκαν, αποσπώντας το 1ο και 2ο βραβείο Δραματοποιημένης Γραφής στα γαλλικά και το 2ο βραβείο Εκφραστικής Ανάγνωσης.
ΔΕΛΑΣΑΛΔΕΛΑΣΑΛ

ΔΕΛΑΣΑΛΔΕΛΑΣΑΛ

ΔΕΛΑΣΑΛΔΕΛΑΣΑΛ

Σχετικές Αναρτήσεις

Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ»

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1888

Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ»

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1888

logo
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.