Un atelier de lecture à l’esprit lasalien

Un atelier de lecture à l’esprit lasalien

Με αφορμή τον ετήσιο λασαλιανό παιδαγωγικό σχεδιασμό, «l’homme regarde à ce qui frappe aux yeux mais Dieu  regarde au cœur» (διότι ο άνθρωπος βλέπει το φαινόμενον, ο δε Κύριος την καρδίαν. 1 Σαμουήλ ις ́, 7) οι μαθητές της E’ και της ΣΤ’ τάξης παρακολούθησαν ένα διαδικτυακό εργαστήρι ανάγνωσης του βιβλίου της Ανθής Γραμματικοπούλου με τίτλο «La plus belle chose au monde»

Η μικρή Ρέα αναζητά το πιο όμορφο πράγμα του κόσμου. Ταξιδεύει στη Γαλλία, στην Ολλανδία ακόμη και στην Ελλάδα. Τελικά ανακαλύπτει ότι « …το πιο ωραίο πράγμα στον κόσμο είναι η Αγάπη και είναι αόρατη».

Οι μικροί μαθητές μας απόλαυσαν την ιστορία και έμαθαν ότι σε κάθε σχέση πρέπει να αναζητούν το ουσιαστικό και το ωφέλιμο.

Στο τέλος του εργαστηρίου, η συγγραφέας – μουσικός έπαιξε με τα παιδιά ένα μουσικό παιχνίδι με θέμα τους Γάλλους συνθέτες και την πρόταση του Victor Hugo « Aimer, c’est savoir dire je t’aime sans parler».

ΔΕΛΑΣΑΛΔΕΛΑΣΑΛ
ΔΕΛΑΣΑΛ

Σχετικές Αναρτήσεις

Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ»

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1888

Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ»

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1888

logo
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.