«Σχολική βία και εκφοβισμός»

«Σχολική βία και εκφοβισμός»

Τι εννοούμε με τους όρους σχολικό εκφοβισμό και σχολική βία; Πώς πρέπει να συμπεριφερόμαστε, όταν κάποιος μας τρομοκρατεί; Ποια στάση κρατάμε απέναντι στον θύτη και ποια στο θύμα; Ποιος ο ρόλος του παρατηρητή; Έχουμε το δικαίωμα να είμαστε διαφορετικοί; Αυτά ήταν κάποια από τα πολλά ερωτήματα που προβλημάτισαν τους μαθητές της Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξης, με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού, στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής.

ΔΕΛΑΣΑΛΔΕΛΑΣΑΛ

Τα παιδιά, αφού παρακολούθησαν με ιδιαίτερη προσοχή την ιστορία του μικρού «Όλιβερ», στη συνέχεια, όχι μόνο συζήτησαν για τις μορφές και τις επιπτώσεις της σχολικής βίας, αλλά και αναζήτησαν τρόπους για την πρόληψη και αντιμετώπισή της. Έπειτα, συμμετείχαν σε βιωματικά παιχνίδια, όπως το «Τείχος», «Πάση θυσία» και «Ομόκεντροι κύκλοι». Στόχος όλων των παιχνιδιών ήταν να αναπτυχθεί η ενσυναίσθηση, η αποδοχή της διαφορετικότητας, η παροχή βοήθειας στους άλλους και κυρίως, η συνεργασία και η εμπιστοσύνη μεταξύ των μελών της ομάδας.

ΔΕΛΑΣΑΛΔΕΛΑΣΑΛ
ΔΕΛΑΣΑΛΔΕΛΑΣΑΛ
ΔΕΛΑΣΑΛΔΕΛΑΣΑΛ

Σχετικές Αναρτήσεις

Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ»

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1888

Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ»

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1888

logo
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.