Πολεμικό Μουσείο

Πολεμικό Μουσείο

Οι μαθητές της Β΄ Τάξης επισκέφθηκαν το Πολεμικό Μουσείο και παρακολούθησαν την επετειακή παράσταση Καραγκιόζη με τίτλο: Η χρονομηχανή του Καραγκιόζη. Τα παιδιά απόλαυσαν το εμπνευσμένο έργο της ομάδας ΟΝΑΡ, που απέδωσε με πολύ διασκεδαστικό τρόπο τα δεινά του πολέμου, με βοηθούς τις αγαπημένες φιγούρες του Καραγκιόζη και της παρέας του. Στο τέλος της παράστασης μάλιστα, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν από κοντά την τεχνοτροπία της κατασκευής των ηρώων του θεάτρου σκιών και να εκφραστούν σχετικά με την υπόθεση του έργου.

Ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους του Μουσείου, όπου τα παιδιά περιηγήθηκαν σε όλες τις ιστορικές περιόδους και ήρθαν σε επαφή με εποπτικό υλικό και εκθέματα που αφορούσαν τις μάχες που έδωσε ο ελληνικός λαός για να είναι σήμερα ελεύθερος. Το πιο ηχηρό αντιπολεμικό μήνυμα το έδωσε η υπέροχη φωνή της Σοφίας Βέμπο, που υπενθύμισε σε όλους μας την αξία της τέχνης και της ειρήνης στη σύγχρονη εποχή.

Σχετικές Αναρτήσεις

Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ»

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1888

Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ»

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1888

logo
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.