Νέα και Ημερολόγιο
Στο μάθημα των Αγγλικών τα Αστεράκια του Παιδικού Σταθμού έπαιξαν με ένα..
Φέτος, στο Νηπιαγωγείο και Δημοτικό μας γιορτάσαμε την ημέρα Ευχαριστιών, Thanksgiving, με..
Με αφορμή τον εορτασμό του Thanksgiving τα παιδιά έκαναν τρεις υπέροχες δράσεις..
Μήνυμα από την Υπεύθυνη του Τμήματος Αγγλικών Σπουδών
“One language sets you in a corridor for life. Two languages open every door along the way.” (Frank Smith)
Στο Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» θέλουμε να ανοίξουμε τις πόρτες στους μαθητές μας, για να ξεκινήσουν το δικό τους μοναδικό και ανεπανάληπτο «ταξίδι» εκμάθησης της αγγλικής γλώσσας. Από τα πρώτα βήματά τους στον Παιδικό Σταθμό, στόχος μας είναι να «ζούμε» μαζί τους τη γλώσσα και να τους μάθουμε να την αγαπούν και να τη χρησιμοποιούν στην καθημερινότητά τους.
Μπορεί η αγγλική γλώσσα να διδάσκεται με διαφορετικό τρόπο και με ποικίλα μαθησιακά εργαλεία, ανάλογα με την ηλικία των παιδιών και τις μαθησιακές τους ανάγκες, ο στόχος όμως της διδασκαλίας παραμένει ο ίδιος, και αυτός δεν είναι άλλος από την αγάπη μας για τα αγγλικά. Οι μαθητές εξοικειώνονται με την ξένη γλώσσα μέσω της τεχνολογίας, του παιχνιδιού και διάφορων καινοτόμων εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Έτσι, το ταξίδι της εκμάθησης είναι μοναδικό για κάθε παιδί, βιωματικό, ευχάριστο και άκρως αποτελεσματικό!
Στο πλαίσιο αυτό, οι μαθητές συμμετέχουν στα παρακάτω προγράμματα:
σε αγγλόφωνες θεατρικές παραστάσεις,
σε αγώνες ρητορικής και αντιλογίας στα αγγλικά,
σε αγγλόφωνα θερινά προγράμματα της Ευρώπης,
σε διαγωνισμούς δημιουργικής γραφής,
στην οργάνωση φιλανθρωπικών δράσεων στο σχολικό περιβάλλον,
σε αγγλόφωνη Ψηφιακή Βιβλιοθήκη, έχοντας επαφή με διάσημους αγγλόφωνους συγγραφείς,
σε επαφή με το πρόγραμμα Global Gateway για Εκπαιδευτικούς, ένα πρόγραμμα πολιτιστικής εμβάθυνσης του Indiana University, School of Education. Οι αγγλόφωνοι φοιτητές παρατηρούν τη μαθησιακή διαδικασία, προετοιμάζουν σχέδια μαθήματος, κάνουν παρουσιάσεις, διδάσκουν υπό την επίβλεψη των καθηγητών του Τμήματος Αγγλικών Σπουδών και προετοιμάζουν τους μαθητές για τις προφορικές εξετάσεις των πιστοποιητικών της αγγλικής γλώσσας.
Στις διακρίσεις του Τμήματος Αγγλικών Σπουδών περιλαμβάνονται:
Ευρωπαϊκές Ετικέτες Ποιότητας για αγγλόφωνα καινοτόμα προγράμματα e-Twinning,
Εθνικές Ετικέτες Ποιότητας για αγγλόφωνα καινοτόμα προγράμματα e-Twinning,
Το Ευρωπαϊκό Σήμα Ξένων Γλωσσών (European Language Label) για καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα,
Βραβείο στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Αριστεία και Καινοτομία στην Εκπαίδευση».
Το Τμήμα Αγγλικών Σπουδών του Δημοτικού παίρνει μέρος στις εξετάσεις του Βρετανικού Συμβουλίου και, με ποσοστό σχεδόν 100%, οι μαθητές μας αποκτούν τα πτυχία YLE και ΚΕΤ.
Το 2013 δημιούργησε την κινηματογραφική ταινία μικρού μήκους «SOPHIA», η οποία προβλήθηκε στο 8ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους PSAROKOKALO, στο επίσημο διεθνές διαγωνιστικό τμήμα PSAROLOCO. (Πατήστε στον σύνδεσμο, για να παρακολουθήσετε την ταινία). https://www.youtube.com/watch?v=7JIz4JaQzgY&t=0s
Διανύουμε μία εποχή κατά την οποία η εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας δεν είναι ένα ακόμα προσόν, αλλά το εισιτήριο, για να μπορέσουν οι μαθητές μας να ταξιδέψουν παντού!
Let’s begin the journey to English learning together, the Lasallian way.
Δώρα Δημητριάδου
Υπεύθυνη του Τμήματος Αγγλικών Σπουδών Νηπιαγωγείου και Δημοτικού «ΔΕΛΑΣΑΛ»