«Παγκόσμια Ημέρα εκπαιδευτικών»

«Παγκόσμια Ημέρα εκπαιδευτικών»

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα των εκπαιδευτικών, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ’ τάξης επεξεργάστηκαν το βιβλίο «Δάσκαλος με δύο ρόδες», της Μαρίας Ανδρικοπούλου. Η ιστορία αναφέρεται στη ζωή ενός δασκάλου που με το μότο «η γνώση είναι δύναμη», περιφέρεται με το ποδήλατό του στους δρόμους του βομβαρδισμένου Αφγανιστάν και μοιράζει βιβλία σε παιδιά που δεν έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση. Αρχικά, οι μαθητές ενθαρρύνθηκαν να εκφράσουν τις απόψεις, τις ιδέες και τα συναισθήματά τους κι έπειτα σε χαρτόνι του μέτρου ζωγράφισαν το περίγραμμα ενός ανθρώπου όπου μέσα έγραψαν όλα αυτά τα χαρακτηριστικά που θεωρούν πως κάνουν έναν δάσκαλο σπουδαίο. Οι αφίσες που δημιουργήθηκαν θα στολίσουν τις τάξεις της Γ΄ Δημοτικού. 

«Ο ιδανικός δάσκαλος είναι εκείνος που γίνεται γέφυρα για να περάσει αντίπερα ο μαθητής του κι όταν πια του έχει διευκολύνει το πέρασμα, αφήνεται χαρούμενα να γκρεμιστεί, ενθαρρύνοντας τον μαθητή του να φτιάξει δικές του γέφυρες»

Νίκος Καζαντζάκης

ΔΕΛΑΣΑΛ

ΔΕΛΑΣΑΛ
ΔΕΛΑΣΑΛ

Σχετικές Αναρτήσεις

Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ»

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1888

Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ»

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1888

logo
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.