Le français nous unit ! Τα γαλλικά μάς ενώνουν !

Le français nous unit ! Τα γαλλικά μάς ενώνουν !

Ο μήνας Μάρτιος είναι ο μήνας που γιορτάζουμε τη Γαλλική Γλώσσα.

Με αυτήν την αφορμή, οι μαθητές της Α’ τάξης συζήτησαν για τις χώρες όπου ομιλούνται τα γαλλικά, ζωγράφισαν γαλλόφωνους ήρωες, χόρεψαν και διασκέδασαν, παίζοντας παιχνίδια με τη γαλλική αλφαβήτα στην αυλή τους.

Οι στόχοι ήταν πολλαπλοί: να  συνειδητοποιήσουν τη σημασία της γλώσσας και να αναπτύξουν την ήπια δεξιότητα της συνεργασίας μέσα από το παιχνίδι. 

Με τα γαλλικά έχουν το avantage!

Η Β’ Δημοτικού τίμησε και γιόρτασε τη γαλλική γλώσσα συμμετέχοντας σε ένα ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό γλωσσικό εργαστήρι υπό την καθοδήγηση της κ. Μαρίας-Ελένης Μπρόβα, καθηγήτριας γαλλικής του σχολείου μας και ιδρυτικό μέλος του γαλλόφωνου ομίλου CEFA (Club Etudiant.es Francophones de l’Université Aristote). Οι μαθητές ταξίδεψαν νοερά στις γαλλόφωνες χώρες της Αφρικής. Έμαθαν τη σημαία της κάθε χώρας, εξερεύνησαν τον χάρτη της Αφρικής και έπαιξαν με κάρτες, οι οποίες απεικόνιζαν τα ζώα της Αφρικανικής Σαβάνας.

Στόχος του εργαστηρίου ήταν αφενός η διασκέδαση των μαθητών αφετέρου η εξοικείωση με τις αξίες της Γαλλοφωνίας. Οι μαθητές πλέον γνωρίζουν πως τα γαλλικά δεν περιορίζονται στην Πόλη του Φωτός, αλλά ενώνουν και τις πέντε ηπείρους. 

Και οι μεγαλύτερες όμως τάξεις γιόρτασαν και διασκέδασαν την ημέρα της Γαλλοφωνίας, συμμετέχοντας σε ένα Flash-mob, ένα χορευτικό δρώμενο στον ρυθμό του διάσημου Βέλγου τραγουδιστή, Stromae!

ΔΕΛΑΣΑΛΔΕΛΑΣΑΛ
ΔΕΛΑΣΑΛΔΕΛΑΣΑΛ
ΔΕΛΑΣΑΛΔΕΛΑΣΑΛΔΕΛΑΣΑΛ
ΔΕΛΑΣΑΛΔΕΛΑΣΑΛΔΕΛΑΣΑΛ

Σχετικές Αναρτήσεις

Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ»

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1888

Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ»

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1888

logo
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.