Tην Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2023, οι μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης παρακολούθησαν τη συγγραφέα κ. Ανθή Γραμματικοπούλου να παρουσιάζει το γαλλικό βιβλίο της με τίτλο: «La plus belle chose au monde», στο πλαίσιο των δράσεων Φιλαναγνωσίας που διοργανώνει το Γαλλικό τμήμα του Δημοτικού «ΔΕΛΑΣΑΛ».
Σε ένα όμορφο και ενθουσιώδες κλίμα, η συγγραφέας διάβασε αποσπάσματα του βιβλίου της, με τη βοήθεια των μαθητών μας, στα γαλλικά και στα ελληνικά. Στη συνέχεια, ακολούθησε συζήτηση πάνω στις πανανθρώπινες αξίες που διέπουν το συγκεκριμένο βιβλίο, όπως η αγάπη, γνωρίζοντας στα παιδιά όμορφα μνημεία και μέρη της Ευρώπης.
Τέλος, η εκδήλωση έκλεισε με γλωσσικό παιχνίδι στα γαλλικά, που συνδύαζε τη μουσική με τη γαλλόφωνη λογοτεχνία, αλλά και τραγούδια και με την εκλεκτή καλεσμένη μας να υπογράφει το βιβλίο της για τους μαθητές μας!
Η συγκεκριμένη δράση είχε ως στόχο τη χρήση της Γαλλικής Γλώσσας ως μέσο για την καλλιέργεια των ήπιων δεξιοτήτων των μαθητών μας, αλλά και την εμπλοκή τους με τη γαλλόφωνη λογοτεχνία.





