« La Grande Lessive » // Μια πρωτότυπη έκθεση στα γαλλικά “Tous des oiseaux?”

« La Grande Lessive » // Μια πρωτότυπη έκθεση στα γαλλικά “Tous des oiseaux?”

Οι μαθητές της Ε’ Δημοτικού δημιούργησαν στα γαλλικά, ψηφιακά Συννεφόλεξα με θέμα τις «Λασαλιανές Μέρες Ειρήνης» και συμμετείχαν με τα έργα τους, στη δράση: «Η Μεγάλη μπουγάδα» (La Grande Lessive), που διοργάνωσε το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης και το Γενικό Προξενείο της Γαλλίας.

Η Μεγάλη μπουγάδα (La Grande Lessive) είναι μια παγκόσμια εικαστική δράση συμμετοχικής τέχνης, ανοιχτή σε όλες τις ηλικίες. Κάθε Μεγάλη Μπουγάδα συγκεντρώνει περίπου 500.000 συμμετέχοντες σε χιλιάδες μέρη που βρίσκονται σε 118 χώρες και 5 ηπείρους, χωρίς περιορισμό ηλικίας, μορφωτικού επιπέδου ή επαγγέλματος. Εκείνη την ημέρα οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση, με μόνα «όπλα» το σχοινί και τα μανταλάκια, δημιουργούν το δικό τους έργο σε διαστάσεις Α4 και το κρεμάνε, για να το δείξουν στους άλλους μόνο για μία ημέρα. 

Κατά την ημέρα αυτή, συντελείται ένας διαδραστικός διάλογος μεταξύ πολλών γενεών και διαφόρων ανθρώπων και, μέσω αυτού, αναπτύσσονται κοινωνικοί δεσμοί και αναδεικνύεται η μοναδικότητα και η ιδιαιτερότητα, με στόχο την τέχνη στην καθημερινότητα!  

Πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές για τις γεμάτες έμπνευση δημιουργίες τους! Bravo les enfants!!!

ΔΕΛΑΣΑΛΔΕΛΑΣΑΛ
ΔΕΛΑΣΑΛΔΕΛΑΣΑΛ
ΔΕΛΑΣΑΛ
ΔΕΛΑΣΑΛ

Σχετικές Αναρτήσεις

Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ»

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1888

Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ»

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1888

logo
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.