Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ΄ τάξης συμμετείχαν σε ένα διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο μάθημα των Καλλιτεχνικών, με τίτλο «Χρονοκάψουλες για Ήρωες» από το SNFCC Class του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, τα παιδιά άνοιξαν στην ψηφιακή πλατφόρμα τις «χρονοκάψουλες», μέσα στις οποίες κρύβονταν έργα τέχνης την νεοελληνικής τέχνης. Μέσα από την παρατήρηση, τη συζήτηση και τις διάφορες δραστηριότητες που παρείχε η πλατφόρμα, ανακάλυψαν τα χαρακτηριστικά και τις αξίες που κάνουν κάποιον ήρωα, καθώς και το ότι οι ήρωες δεν έχουν μόνο ανθρώπινη μορφή. Ήρωας σε ένα έργο τέχνης μπορεί να αποτελούν και η χρωματική παλέτα, οι γραμμές και τα στοιχεία της φύσης που εντοπίζονται σε έναν πίνακα. Επιπλέον, οι μαθητές και οι μαθήτριες συνειδητοποίησαν, μέσα από αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, πως το ίδιο το έργο τέχνης αποτελεί μία χρονοκάψουλα, καθώς υπάρχουν σε αυτό πληροφορίες για την εποχή κατά την οποία δημιουργήθηκε.
Στο τέλος της δράσης, οι μαθητές και οι μαθήτριες δημιούργησαν τους δικούς τους ήρωες μέσα από τη ζωγραφική. Έδωσαν μορφή, χρώμα και ιδιαίτερες ιδιότητες στους ήρωές τους, εκφράζοντας δημιουργικά τις ιδέες, τα συναισθήματα και τις αξίες που θεωρούν σημαντικές.