Αποχαιρετώντας τον χειμώνα με μία συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης Παιδικού Βιβλίου

Αποχαιρετώντας τον χειμώνα με μία συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης Παιδικού Βιβλίου

Η 2η συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης παιδικού βιβλίου για γονείς έγινε την προτελευταία μέρα του χειμώνα ανάμεσα σε βιβλία διαφόρων ειδών, που ζέσταναν τις καρδιές μας και μας ενεργοποίησαν σχετικά με το τι είναι το εικονογραφημένο βιβλίο.

Μαμάδες, γιαγιάδες, εκπαιδευτικοί συζητήσαμε τα θέματα που μας προβληματίζουν: πώς θα πείσω το παιδί μου να διαβάσει, επεμβαίνω εγώ στο είδος των βιβλίων του, τι να κάνω με τις οθόνες, τι να αποφεύγω σχετικά με το διάβασμα των βιβλίων; Φυσικά, δεν υπάρχει μία απάντηση για όλα, αλλά ακούστηκαν καλές πρακτικές που εφαρμόζονται από τους γονείς και είδαμε πως αν τελικά το βιβλίο είναι προτεραιότητα στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών μας, θα κάνει θαύματα.

Σπουδαία ήταν και η συμβολή της κ. Τζημαγιώργη, που είναι Σύμβουλος Εκπαίδευσης, η οποία απάντησε πολλές από τις ερωτήσεις των γονέων. Τέλος, επεξεργαστήκαμε θεματικές ενότητες που αφορούν τα συναισθήματα, το σχολείο, τα σημάδια και είδαμε πώς… ένα παπάκι μπορεί να αποτελέσει την αφορμή για να εμπνεύσουμε το παιδί να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο.

Ανανεώνουμε τη συνάντησή μας με βιβλία Τέχνης, με την ελπίδα να γίνει σε έναν χώρο διαφορετικό.

Σχετικές Αναρτήσεις

Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ»

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1888

Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ»

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1888

logo
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.