Την Παρασκευή, 12 Απριλίου 2024, το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης φιλοξένησε το 1ο Γαλλόφωνο Φεστιβάλ Θεάτρου για μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των σχολείων Θεσσαλονίκης.
Πρόκειται για ένα εξαιρετικό πρόγραμμα που διοργάνωσε η Υπηρεσία εκπαιδευτικής συνεργασίας του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης με τη βοήθεια των συντονιστών εκπαιδευτικού έργου, των κυρίων Ενέ και Σύβακα. Ένα πρόγραμμα που ξεκίνησε το περασμένο φθινόπωρο, όταν οι καθηγητές των γαλλικών συμμετείχαν με πολύ ενθουσιασμό στις τρεις επιμορφώσεις, που οργανώθηκαν με τη συνδρομή των επιμορφωτών, κυρίων Adrien Payet, Éric Cénat και κυρίως της κυρίας Πηνελόπης Σταυρίδου, από το Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ», που υπήρξε και η συντονίστρια της δράσης.
Πάνω από 260 μαθητές, Δημοτικού και Γυμνασίου, παρουσίασαν τις θεατρικές τους δημιουργίες, σε μια εντυπωσιακή γιορτή- ύμνο στη γαλλική γλώσσα. Ένα τμήμα της ΣΤ΄ τάξης του Δημoτικού «ΔΕΛΑΣΑΛ» ανέλαβε την παρουσίαση του προγράμματος, στα γαλλικά, με την καθοδήγηση των καθηγητριών τους, κ. Άννας Μηλιάδου και κ. Πηνελόπης Σταυρίδου, ενώ ένα τμήμα της Α΄ Γυμνασίου, με την καθοδήγηση της καθηγήτριάς του, κ. Τζούλιας Γεωργιάδου, παρουσίασε στα γαλλικά το παραμύθι «Le chat botté» του Charles Perrault.
Την εκδήλωση άνοιξε ο Γενικός Πρόξενος της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη, κ. Jean Luc Lavaud, ο οποίος ευχαρίστησε θερμά όλους τους συμμετέχοντες και τους συνεχάρη για την τόσο επιτυχημένη διοργάνωση! Θερμές ευχαριστίες και στην κ. Ουδατζή, Διευθύντρια του Ολυμπιακού Μουσείου, για τη θερμή φιλοξενία της και την πολύ ενδιαφέρουσα δράση σχετικά με τους Ολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024 που μας παρουσίασαν πριν το Φεστιβάλ!










